21.7 C
Athens

«Είδα τον αστυνομικό να γονατίζει»: Ο 18χρονος κατέθεσε ότι του έδωσαν τη φωτοβολίδα, η ΕΛΑΣ αναζητά τους οργανωτές της επίθεσης

Ο 18χρονος δράστης στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε πως του έδωσαν τη φωτοβολίδα και εκείνος πέτυχε τον αστυνομικό - Αναζητά τους οργανωτές της επίθεσης η ΕΛΑΣ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται οργανωμένος οπαδός, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως χτύπησε με ναυτική φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό το βράδυ της Πέμπτης στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Ο 18χρονος δράστης στη λεπτομερή κατάθεση που φέρεται να έδωσε στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι τη φωτοβολίδα την πήρε από έναν μεγαλύτερο – επίσης οργανωμένο οπαδό – ο οποίος με τη σειρά του τού έδειξε πως να την ενεργοποιήσει και να τη ρίξει στους Αστυνομικούς.

 

Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε πως υπήρχε πληροφορία πως θα γινόταν επίθεση και οι επικεφαλής των χούλιγκαν έδωσαν την εντολή να βγουν από το γήπεδο, απέξω από το οποίο τους προμήθευσαν με «πολεμοφόδια».

Ο 18χρονος φέρεται, επίσης, να έχει πει ότι όταν είδε τον αστυνομικό να γονατίζει, γύρισε την πλάτη του και άρχισε να τρέχει προς το κλειστό γήπεδο, από το οποίο τελικά προσήχθη.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον οργανωμένο οπαδό που έδωσε τη φωτοβολίδα στον 18χρονο, του οποίο το δείγμα δεν έχει αναλυθεί ακόμα από τα εργαστήρια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς