24 C
Athens

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία, τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Αυτά είναι τα σκληρά μέτρα που συζητήθηκαν και δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν άμεσα στον επαγγελματικό αθλητισμό, μετά την υπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία και του διοικητή της ΕΥΠ

Δύο ώρες διήρκησε συνολικά η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και σύμφωνα με πληροφορίες οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης το γεγονός ότι παρών στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν «όλες οι σκληρές επιλογές» και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλέον την κεντρική κατεύθυνση ώστε να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει με έμφαση να μην διαρρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή το κλείσιμο των Συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών.

Πάντως αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο (εκτός της Super League 1, λόγω της αποχής των διαιτητών), μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ καθώς ήδη υπήρχαν και ομάδες που είχαν ταξιδέψει για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Το πνεύμα που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, είναι τώρα είναι η ώρα να ληφθούν δραστικές αποφάσεις. «Αυτό που έγινε είναι πέρα από κάθε περιθώριο ανοχής», έλεγε ανώτερη κυβερνητική πηγή στο protothema.gr, δίνοντας έτσι το στίγμα και της σημερινής συζήτησης και των αποφάσεων που θα ληφθούν.

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση λόγω διάχυτης αιμορραγίας στον μηρό ο 31χρονος αστυνομικός

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς