24 C
Athens

Επεισόδια στο Ρέντη: Πάνω από 80 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αναζητείται ο δράστης της επίθεσης

Η αστυνομία έχει προχωρήσει από χθες σε περισσότερες από 400 προσαγωγές μετά τον βαρύ τραυματισμό αστυνομικού στον μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Εξ αυτών έχουν αφεθεί ελεύθεροι πάνω από 80, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA.

 

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα στους περίπου 300 το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ενώ εκτιμούν ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ αυτών. «Yπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Αρειο Πάγο. Με επιστολή προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς