24.6 C
Athens

Κνούτιλα: «Θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες του ντέρμπι της Τούμπας ο Γκεστράνιους»

Την πεποίθησή του πως θα ανταποκριθεί στο ματς της Τούμπας ο Ματίας Γκεστράνιους, δηλώνει ο Φινλανδός δημοσιογράφος Μίκο Κνούτιλα

Ο 40χρονος Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους όπως σας έχουμε ενημερώσει από νωρίς θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής.

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει αρκετά καλά τον Γκεστράνιους δεν είναι άλλος από τον συμπατριώτη του δημοσιογράφο Μίκο Κνούτιλα της εφημερίδας Ilta-Sanomat, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ελληνικά ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Γκεστράνιους είναι συνηθισμένος σε ματς με πίεση, ακολουθώντας παράλληλα αυστηρό πρόγραμμα προπονήσεων προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς.

«Ο Γκεστράνιους θεωρείται ως ο κορυφαίος διαιτητής στη Φινλανδία αυτή τη στιγμή. Είναι 40 ετών και για αρκετά χρόνια ακολουθεί συστηματικά ένα συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς ως ρέφερι. Έχει διαιτητεύσει πολλά μεγάλα παιχνίδια στο εξωτερικό και είναι πλέον συνηθισμένος σε γήπεδα με θορυβώδες κοινό.

Θεωρώ πως μπορεί να ανταποκριθεί υπό πίεση σε ένα ματς. Είχε πει πως προπονείται σκληρά. Τουλάχιστον 15-20 ώρες την εβδομάδα σε φυσική κατάσταση και 15-20 ώρες αναλύοντας αγώνες διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το πεδίο του σε ότι αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις του.

Δεν είναι ο τύπος διαιτητή που θα χαρεί με το να μοιράζει κίτρινες κάρτες, αλλά θα το κάνει ασφαλώς όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες του αγώνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς