24.3 C
Athens

ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0: Τα εγκλήματα των «εξυγιαντών» δεν έχουν τέλος (vid)

Ο χιλιοτραγουδισμένος Ευαγγέλου πέρασε από... καθαριστήριο τον Βόλο για χάρη του ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την ακύρωση του πεντακάθαρου 1-1 αλλά και για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Νάσμπεργκ

Ισχνό, αλλά άκρως σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα επικρατώντας με 1-0 του Βόλου στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε καλή απόδοση, έδειξε σημάδια κούρασης και οι αλλαγές δεν βοήθησαν αλλά η δουλειά έγινε και σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό μπορεί να πιστωθεί στον Άγγελο Ευαγγέλου και τον VAR Κωνσταντίνο Περράκη που δεν μέτρησαν το καθαρό γκολ του Μωραΐτη στο 69′.

 

Κι όσο λογικό είναι οι διαιτητές να ζητούν την ασφάλειά τους αλλά τόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουν το προϊόν και τη φήμη τους, κάτι που με τέτοιες αποφάσεις δεν το επιτυγχάνουν. Φυσικά, δεν είναι μόνο το ακυρωθέν γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά και το πέναλτι που δεν δόθηκε για το χέρι του Νάσμπεργκ στο σουτ του Κορνέτ.

 

Από εκεί και έπειτα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν το φαβορί στα χαρτιά και μετά το 1-0 γίνεται ακόμα ισχυρότερο ενόψει της ρεβάνς στη Θεσσαλία.

Οι Ασπρόμαυροι δεν είχαν ενέργεια και δημιουργία στο παιχνίδι τους αλλά χάρη σε ένα πέναλτι που υποδείχθηκε σωστά, πήραν το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Ντεσπόντοφ έκανε κίνηση για να μπει στην περιοχή από τα δεξιά, ο Κίτσος τον μάρκαρε χωρίς να βρει μπάλα και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα.

 

Ο Βόλος πίεσε για να ισοφαρίσει τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος (ο Άνχελ Λόπεθ βοήθησε με τις αλλαγές του) αλλά όταν το κατάφερε ο Ευαγγέλου ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ και ο VAR Περράκης συμφώνησε απόλυτα.

Ο Κίτσος έκανε γέμισμα για τον Μωραΐτη που έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 με τον Ευαγγέλου να σφυρίζει επιθετικό φάουλ στον Βιεϊρίνια χωρίς όμως το ριπλέι να τον δικαιώνει σε καμία περίπτωση. Τόσο τον ίδιο όσο και τον Περράκη στο VAR.

 

Δικαιολογημένα οι Θεσσαλοί φωνάζουν, ενώ στο δεύτερο μέρος είχαν μια ακόμα επικίνδυνη τελική με νέα κεφαλιά του Μωραΐτη και ουσιαστικά κλείδωσαν τον ΠΑΟΚ που είχε δύο μακρινά, άστοχα σουτ του Κωνσταντέλια και έλλειψη ενέργειας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (66′ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (66′ Τάισον), Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (74′ Τόμας)

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος (46′ Άλχο), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέτ (61′ Μωραΐτης), Ενγκίν (57′ Κόμπα), Ντέλετιτς (46′ Ασλανίδης), Γκαρσία (84′ Μπερτόγλιο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς