24.5 C
Athens

Επίσημο: Η ΚΕΔ δεν ορίζει διαιτητές στη 14η αγωνιστική της Super League

Επίσημη μορφή παίρνει η συντονισμένη αποχή των διαιτητών της ΚΕΔ και η 14η αγωνιστική της Super League οδηγείται σε αναβολή

Επίσημη μορφή παίρνει η προαναγγελθείσα αποχή των διαιτητών για τη 14η αγωνιστική της Super League, η οποία δεν θα διεξαχθεί.

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε πως δεν θα οριστεί διαιτητής στις αναμετρήσεις της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και πλέον αναμένεται και η γνωστοποίηση της αναβολής και από πλευράς της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ: «Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται ότι δεν θα οριστούν αξιωματούχοι διαιτησίας για τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1 λόγω της αποχής των διαιτητών. Παρακαλείται η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος Super League 1 για τις δικές της ενέργειες».

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία από πλευράς Ελλήνων διαιτητών, η οποία χρήζει συγχαρητηρίων καθώς προηγήθηκε και το περιστατικό με τα γκαζάκια στο μαγαζί του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη.

Βέβαια, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν έχουν προχωρήσει σε ανάλογες αντιδράσεις στο παρελθόν μετά από αντίστοιχα σοβαρά περιστατικά, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Κομίνη στην Τούμπα και στο περιβόητο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που ο Έλληνας διαιτητής είχε δεχθεί σοβαρότατες απειλές τόσο κατά του ιδίου όσο και της εγκυμονούσας συζύγου του.

Ολυμπιακός σε ΕΠΟ: «Είστε ένα με τους εγκληματίες, η συμμορία κανόνισε για τη στημένη διαιτησία στον Βόλο»

Θυμίζουμε πως στο πλευρό των διαιτητών τάχθηκαν εξ αρχής τόσο η ΕΠΟ όσο και ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης με ανακοινώσεις τους ζητώντας να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο για τις απειλές ώστε να διαλευκανθεί το τοπίο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς