20 C
Athens

Τσιάρτας: Υπάρχουν λίγοι παίκτες σαν εμένα, θα με σύγκρινα μόνο με τον Μέσι

Μεγάλη συνέντευξη σε ισπανικό Μέσο παραχώρησε ο Βασίλης Τσιάρτας, με μερικές ατάκες – φωτιά για τον… εαυτό του και το επίπεδο της ατομικής του ποιότητας, που θα το συνέκρινε μόνο με αυτό του Λιονέλ Μέσι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Παράλληλα, ο Έλληνας παλαίμαχος άσος πρόσθεσε πως βάζει τον εαυτό του σε μια ειδική κατηγορία παικτών, που ξεχωρίζουν για το στυλ τους, και στην οποία αξίζει να βρίσκονται μαζί του μόνο οι Ρικέλμε και Μέσι!

Συγκεκριμένα είπε: «Έτρεχα λίγο για όσους δεν έχουν γαμ@@@@η ιδέα από ποδόσφαιρο. Έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πιθανούς τρόπους για να δώσω την τελική πάσα και να διασπάσω την άμυνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το να εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ δεν είναι κουραστικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος. Το έχει πει ο Κρόιφ: ‘Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής πιο γρήγορος από την μπάλα’.

Υπάρχουν λίγοι παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ρικέλμε, εγώ. Έλεγαν ότι δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 ή 20 γκολ και έδινα ασίστ. Για ποιο λόγο τότε δεν απαιτούν και από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση;

Αν αφήσεις εκτός τις ατομικές ενέργειες, στις οποίες ντριμπλάρει, και την ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, θα έλεγα τον Μέσι. Για τον τρόπο που σκέφτεται, πασάρει, σουτάρει, την φαντασία που έχει στο παιχνίδι. Δεν έχω λόγο να μη συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτόν. Υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει, διότι αν δεν ήταν έτσι θα υπήρχαν πολύ όπως αυτός», απάντησε ο Τσιάρτας όταν ρωτήθηκε σε ποιον ποδοσφαιριστή της σημερινής εποχής «βλέπει» τον εαυτό του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς