17.3 C
Athens

Premier League: Άνετο πέρασμα της Λίβερπουλ από το Σέφιλντ, διέλυσε με 5 γκολ τη Νότιγχαμ η Φούλαμ

Ένα γκολ του Φαν Ντάικ κι ένα ακόμα του Σομποσλάι αρκούσαν στη Λίβερπουλ για να περάσει με 0-2 από την έδρα της τελευταίας στη βαθμολογία Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και να συνεχίσει στο κυνήγι της Άρσεναλ.

Η ομάδα του Κλοπ δεν έπιασε μεγάλη απόδοση στο παιχνίδι, ωστόσο δεν απειλήθηκε κιόλας έχοντας κοντά στο 80% την κατοχή της μπάλας για σχεδόν ολόκληρο το 90λεπτο. Το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς πέτυχε ο Ολλανδός αμυντικός στο 37′ με σουτ στην κίνηση, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ Άρνολντ.

Αυτή ήταν ιστορική ασίστ για τον Άγγλο της Λίβερπουλ, αφού έφτασε τις 75 με τη φανέλα της ομάδας και σε ό,τι αφορά την Premier League βρίσκεται πίσω μόνο από τον συμπαίκτη του Μοχάμεντ Σαλάχ (80) και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε (129).

Η κακή περίοδος που διανύει η Νότιγχαμ έφτασε στο αποκορύφωμα μας της, με την ομάδα του Στιβ Κούπερ να διασύρεται με 5-0 από τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα.

Πριν την έναρξη του μεταξύ τους παιχνιδιού η Φούλαμ ήταν μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη Νότιγχαμ αλλά το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες μόνο ισορροπημένο δεν ήταν.

Η ομάδα του Κούπερ ήταν για ακόμη μια φορά σκιά του εαυτού της, παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο και ηττήθηκε για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι. Ιβόμπι και Ραούλ Χιμένες ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των γηπεδούχων και με δύο γκολ ο καθένας (ένα σε κάθε ημίχρονο) έδωσαν προβάδισμα με 4-0 στην ομάδα τους μέχρι το 73′. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κέρνεϊ στο 86′.

Η Μπράιτον πέτυχε μεγάλη νίκη με ανατροπή κόντρα στην Μπρέντφορντ (2-1) και παρέμεινε στο κυνήγι των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη. Οι Μέλισσες προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουμό στο 27′, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και έφεραν το ματς στα ίσια με τον Γκρος στο 31′. Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Χίνσελγουντ στο 52′.

Η Μπόρνμουθ πέτυχε μεγάλο διπλό στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας επικρατώντας με 0-2 και την έφτασε στη βαθμολογία, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 16 βαθμούς. Το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Σενέσι στο 25′ και τη νίκη σφράγισε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+1′) ο Μουρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς