21.7 C
Athens

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Όγδοη θέση για τον Χρήστου στον τελικό των 50μ. ύπτιου, αποκλεισμός για Γκολομέεβ

Ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό των 50μ. ύπτιο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να πιάσει επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του και με 23.37 περιορίστηκε στην όγδοη θέση. Ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου στο αγώνισμα (στην 50άρα πισίνα) έχει ατομικό ρεκόρ στην 25άρα 22.87, χρόνος που θα του έδινε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Γάλλος Μεουέν Τομάκ με 22.84, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε ο Γερμανός Ολε Μπραουνσβάιχ με 23.00. Το τρίτο σκαλί του βάθρου μοιράστηκαν ο Ιταλός Λορέντζο Μόρα και ο Ελβετός Τιερί Μπολέν, που τερμάτισαν ταυτόχρονα σε 23.10.

Εκτός τελικού των 50μ. ελεύθερο έμεινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Ο αθλητής του Άκη Οικονόμου τερμάτισε πέμπτος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 21.21 και κατέλαβε τη 10η θέση στο σύνολο, μαζί με άλλους τρεις κολυμβητές που έκαναν ακριβώς την ίδια επίδοση.

Η οκτάδα του αυριανού (7/12) τελικού «έκλεισε» μόλις πέντε εκατοστά πιο κάτω, με τον Ουκρανό Βλάντισλαβ Μπούκοφ να περνάει όγδοος με 21.16.

ΠΗΓΗΑΠΕ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς