17.9 C
Athens

Ματέο: Νίκες όπως αυτή με τον Ολυμπιακό σου δίνουν αυτοπεποίθηση, παρόμοιο το ματς στο ΟΑΚΑ

Η Ρεάλ επικράτησε με 77-71 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ παίρνοντας μία ακόμη σημαντική νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή της κατάταξης στην regular season της Euroleague, με τους Μαδριλένους να παραμένουν στην Ελλάδα ενόψει της αυριανής (7/12) αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής των μερένγκες, Τσους Ματέο, μίλησε στα πλαίσια της media day του αγώνα για το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Αταμάν, την οποία χαρακτήρισε διαφορετικού στυλ από τον Ολυμπιακό, παρομοιάζοντας ωστόσο τα παιχνίδια στις έδρες των δύο «αιώνιων» αντιπάλων του ελληνικού αθλητισμού.

Μάλιστα, την ίδια άποψη με τον προπονητή του είχε και ο Γκάμπριελ Ντεκ, που εκπροσώπησε την πλευρά των παικτών.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ματέο:

«Οι Έλληνες οπαδοί υποστηρίζουν τις ομάδες του πολύ ένθερμα και είναι κοντά στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις στην Ελλάδα και περιμένω ένα παιχνίδι παρόμοιο με το χθεσινό απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Δεν θα πρέπει να χάσουμε τον έλεγχο του αγώνα», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει διαφορετικό στυλ από τον Ολυμπιακό, αλλά θα βρούμε μπροστά μας έναν μαχητικό αντίπαλο που προέρχεται από μια ήττα στην Κωνσταντινούπολη και θα θέλει να ρεφάρει με τη βοήθεια του κοινού του. Για μας νίκες όπως αυτή επί του Ολυμπιακού επιβεβαιώνουν την καλή χημεία, την καθημερινή δουλειά και την εφαρμογή του πλάνου από την ομάδα. Τέτοιες νίκες σού δίνουν αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις να δουλεύεις με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε εμείς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς