21 C
Athens

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η κυνική ομολογία του δολοφόνου και η κόλαση που βίωνε η 43χρονη

Προειδοποίησε, βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει, τα έκανε όλα σωστά αλλά κατέληξε νεκρή από το χέρι του κακοποιητικού συντρόφου της. Μια ακόμη γυναικοκτονία συνέβη στη Σαλαμίνα το πρωί της Τρίτης όταν ένας 71χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 43χρονη σύντροφο του, η οποία είχε καταφύγει μέρες πριν στην αστυνομία καταγγέλλοντας τη συνεχή κακοποίηση της.

Η γυναίκα, μητέρα ενός 15χρονου αγοριού, ζούσε έναν εφιάλτη τα τελευταία 7 χρόνια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, που περιγράφουν ότι ο δράστης τη χτυπούσε συχνά και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες την είχαν δει να κουτσαίνει μετά από άσχημο καυγά.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν την εν ψυχρώ εκτέλεσή της, στις 2 Δεκεμβρίου, είχε παρουσιαστεί στο Α.Τ. Σαλαμίνας, όπου κατήγγειλε τον άνδρα για ενδοοικογενειακή βία. Οι αστυνομικοί της χορήγησαν το λεγόμενο panic button και της συνέστησαν να βρει καταφύγιο σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Έτσι η 43χρονη από εκείνη τη μέρα ζούσε με τη μητέρα της, κάτι που όμως δε σταμάτησε τον δολοφόνο, ο οποίος πήγε με όπλο στο σπίτι, χτύπησε το κουδούνι και μόλις την είδε από το τζάμι της πόρτας την πυροβόλησε στην κοιλιά και στο στήθος με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Ο 71χρονος, που εντοπίστηκε στο Κερατσίνι με την καραμπίνα στη θέση του συνοδηγού, υποστήριξε στην ομολογία του πως «τη σκότωσα γιατί την έπιασα με άλλον και τρελάθηκα», αποδίδοντας την ειδεχθή του πράξη σε «ερωτική αντιζηλία». Ανέφερε επίσης με ψυχραιμία ότι έφυγε από τη Σαλαμίνα και πήγε στο Κερατσίνι, όπου κάθισε σε καφετέρια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς