24.9 C
Athens

AEK – Άρης 1-0: Νίκη με… σπρώξιμο επί της άφαντης ομάδας του Μάντζιου (vid)

Ο Γκατσίνοβιτς έσπρωξε καθαρά εντός περιοχής τον Οντουμπάτζο στο 6' αλλά ο Σουηδός Αλ Χακίμ έσπρωξε ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ και κάπως έτσι οι μετριότατοι Κιτρινόμαυροι νίκησαν τους ανύπαρκτους επιθετικά Θεσσαλονικείς στην παρωδία που αποκαλείται Super League

Ήταν δύο Έλληνες (Παπαπέτρου-Γκορτσίλας), ένας Κροάτης (Βίντα), ένας Σουηδοϊρανός (Αλ Χακίμ) κι ένας Ολλανδός (Μπέκελ Φαν Πάουλους) που είχαν στο αγωνιστικό διήμερο της 13ης αγωνιστικής τον ρόλο να δώσουν συνέχεια στο «ανέκδοτο» του άρρωστου ελληνικού πρωταθλήματος…

Η ΑΕΚ χάρη στο γκολ του ανενόχλητου Βίντα από το σημείο του πέναλτι μετά το κόρνερ του Μάνταλου έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του Άρη, που ήταν τακτικά καλός στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο χορτάρι της OPAP Arena στην επανάληψη, δείχνοντας να συμβιβάζεται με την ήττα από πολύ νωρίς.

Βέβαια, τώρα, θα κάναμε άλλη κουβέντα, εφόσον ο Αλ Χακίμ και κυρίως ο Ολλανδός VARίστας δεν έκλειναν τα μάτια στην παράβαση του Γκατσίνοβιτς πάνω στον Οντουμπάτζο μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα, σε μία φάση που θύμισε αρκετά αυτή του Ρέτσου με τον Χουάν Γκαρσία στο επεισοδιακό Βόλος – Ολυμπιακός.

ΑΕΚ – Άρης: Στον Ρέτσο πέναλτι και κόκκινη, στον Γκατσίνοβιτς «παίζετε»! (vid)

Ο Γκατσίνοβιτς έσπρωξε καθαρά τον Οντουμπάτζο εντός περιοχής -ενώ φαίνεται να τον βρίσκει και χαμηλά- και μια φάση που στον Ολυμπιακό κόστισε πέναλτι και κόκκινη την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, στην OPAP Arena έγινε «παίζετε», αφού μάλλον ο κανονισμός διαφέρει ανάλογα με το χρώμα της φανέλας. Κατά τα άλλα, οι «εξυγιαντικές» Κυριακές και… Δευτέρες έχουν και φέτος την τιμητική τους…

 

Η «σβηστή» Ένωση μετά το ματς της περασμένης Πέμπτης με την Μπράιτον και ελέω των σημαντικών απουσιών της δεν ανέβασε ποτέ ρυθμό και αρκέστηκε στη μία στημένη φάση που εν τέλει της χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο, για να κλείσει τον πρώτο γύρο στην δεύτερη θέση της κατάταξης, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς του Άκη Μάντζιου έδειξαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σύγκριση με την πληθωρική και πειστική εμφάνισή τους κόντρα στον Παναθηναϊκό μία εβδομάδα νωρίτερα. Παρέμειναν πέμπτοι με 20 βαθμούς, αλλά ακολουθούν με φόρα οι Αστέρας Τρίπολης (17β.) και Λαμία (16).

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν σχετικά καλός, με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη την εστία του Κουέστα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για την ομάδα του. Όπως στη φάση του 18ου λεπτού, όταν με διπλή προσπάθεια οι Τσούμπερ και Πινέδα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ισπανό κίπερ των Κιτρίνων. Στο 37′ ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής, στο οποίο παρενέβη ξανά με τα ακροδάχτυλα ο εντυπωσιακός Κουέστα.

Ο Άρης απειλούσε συνήθως χάρη στα ανεβάσματα του κεφάτου Οντουμπάτζο, που δικαίως ζήτησε (δίχως πάντως να επιμείνει) πέναλτι στη φάση με τον Γκατσίνοβιτς και συνολικά είχε τρεις δικές του τελικές, όλες εκτός εστίας, ενώ ήταν και ο παίκτης του Άρη με τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή!

Ο Μορόν σούταρε μόλις μία φορά μπρος την εστία του Αθανασιάδη, από πλεονεκτική θέση αλλά εντελώς άστοχα και από κει και πέρα σίγησε, όντας άφαντος μέχρι τη λήξη.

Οι αλλαγές του Μάντζιου δεν άλλαξαν κάτι στη ροή του αγώνα, με την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο στην επανάληψη, αλλά να «κάθεται» σε αυτό το 1-0 του Βίντα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αλ Χακίμ.

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 1-0

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ Χακίμ (Σουηδία)

ΓΚΟΛ: 60′ Βίντα/-

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί,Χατζισαφί – Ελίασον (64′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (78′ Ζίνι) – Τσούμπερ (64′ Πόνσε), Μάνταλος (65′ Πισάρο).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Ζουλ, Τζούρασεκ (63′ Πάρντο), – Σουλεϊμάνοφ (81′ Μενέντες), Νταρίντα (81′ Σαμόρα), Παναγίδης (59′ Κάρλσον), – Μορόν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς