27.7 C
Athens

Παύλος Μαρινάκης για Πανθεσσαλικό: «Η ΕΛΑΣ προσπάθησε να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε την επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο Πανθεσσαλικό, σχολιάζοντας ότι έπραξε «τα προβλεπόμενα»

Στη σκληρή χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που κατηγορεί την Πολιτεία για πλήρη αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου και καταλογίζει στην αστυνομία αλόγιστη χρήση χημικών, απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τη θέση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ μετά τα γεγονότα στο Πανθεσσαλικό, υποστηρίζοντας τη στάση της αστυνομίας να επιτεθεί με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε οικογένειες, ενώ έκανε λόγο για το καθήκον της κυβέρνησης «να προασπίζει τους συντριπτικά πολλούς, που ανήκουν σε όλες τις ομάδες».

 

Η αναλυτική τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:

- Advertisement -

«Εμείς δε θέλουμε να μπούμε σε μία διαδικασία να συμμετέχουμε σε μια αντιπαράθεση που αφορά τις ομάδες. Σίγουρα η κυβέρνηση αυτό που οφείλει να κάνει είναι να εφαρμόζει τον νόμο. Και χθες η Αστυνομία σε μία δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε και τις προβλεπόμενες συλλήψεις έκανε και τις προβλεπόμενες προσαγωγές έκανε και προσπάθησε να προασπίσει την ασφάλεια των υπόλοιπων πολιτών που στην συντριπτική πλειοψηφία τους θέλουν να πάνε στο γήπεδο για να δουν έναν αγώνα. Αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης, να προασπίζει τους συντριπτικά πολλούς, που ανήκουν σε όλες τις ομάδες και θέλουν να πάνε στο γήπεδο για να δουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ κι οτιδήποτε τους αρέσει. Και κυρίως τους κατοίκους των περιοχών, των πόλεων όπου παίζονται οι αγώνες.

Από εκεί και πέρα είναι μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και για την ασφάλεια των γηπέδων και συνολικά για τον επαγγελματικό κι ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Αν δει κανείς συγκριτικά έχω παραθέσει αναλυτικά και τα στοιχεία των ελέγχων σε συνδέσμους και τα στοιχεία των ελέγχων σε θύρες. Σίγουρα δεν πρόκειται από τη μία εβδομάδα στην άλλη, από το ένα παιχνίδι στο άλλο ή από τη μία επιχείρηση εκκένωσης ή ελέγχου να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Έχουμε καθήκον να τρέχουμε συνεχώς όλο πιο γρήγορα, να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα βίας. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε υπάρχει, οτιδήποτε καταγγέλλεται, είναι στην αρμοδιότητα των Αρχών να το ελέγξουν».