18.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-0: Άνετη νίκη με Ιωαννίδη και Αϊτόρ (vid)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά τις 12 Νοεμβρίου, χτίζοντας πάνω στο πέναλτι-γκολ του Ιωαννίδη που ανάγκασε τους Κρητικούς να βγουν μπροστά και να τιμωρηθούν στις αντεπιθέσεις

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με τον πιο εμφατικό τρόπο στις νίκες για να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο (13 αγωνιστικές) της Super League στην κορυφή με 31 βαθμούς και στο +3 από τον Ολυμπιακό ενώ αναμένει το αποτέλεσμα του ΑΕΚ – Άρης για να δει τι απόσταση θα έχει από τους Κιτρινόμαυρους.

Το τριφύλλι διέλυσε με 4-0 τον κάκιστο ΟΦΗ που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση καθώς έφτασε τα έξι ματς χωρίς νίκη και έχει χάσει έδαφος στη μάχη για την πρώτη εξάδα.

 

Οι Κρητικοί είχαν τη μεγαλύτερη στιγμή στο 2′ όταν το διαγώνιο σουτ του Ντίκο κατέληξε κόρνερ στην επέμβαση του Λοντίγκιν. Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο μέρος αλλά στη φάση του 34ου λεπτού άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα.

O Αϊτόρ τροφοδότησε κάθετα τον Ιωαννίδη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Πασαλίδη κι ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι για να κάνει το 1-0.

 

Το πρώτο μέρος δεν προσέφερε συγκινήσεις, με τους Κρητικούς να δημιουργούν τη μεγαλύτερη φάση τους στο 55′ όταν ο Φελίπε σούταρε αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε ενώ στο 58′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ απομάκρυνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βραζιλιάνου στο 58′.

Οι φιλοξενούμενοι άφησαν όλο και περισσότερους χώρους και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε μετά το 60′. Στο 62′ ο Αϊτόρ ντρίμπλαρε τον Βούρο μετά το γύρισμα του Παλάσιος και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0.

Ακολούθησε στο 69′ το γκολ του Παλάσιος για το 3-0 ενώ στις καθυστερήσεις ο Ιωαννίδης έφυγε τετ α τετ μετά το βολέ του Λοντίγκιν, πλάσαρε στο δοκάρι του Μπάουμαν αλλά πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Τζήλος

Κίτρινες: Βέρμπιτς / Αμπάντα, Καρώ, Ντίκο, Μεγιάδο, Βούρος, Λάρσον

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (70’ Χουάνκαρ), Ρουμπέν (78’ Ζέκα), Βιλένα, Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Τζούριτσιτς (64’ Μπερνάρ), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Θοράρινσον, Πασαλίδης (40’ λ. τρ. Καρώ), Βούρος, Μαρινάκης (69’ Λάρσον), Μεγιάδο (79’ Νέιρα), Γκαγιέγκος (66’ Τοράλ), Γκλάζερ, Αμπάντα, Ντίκο (66’ Ριέρα), Λουίζ Φελίπε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς