18.7 C
Athens

Ώρα κλήρωσης για τους ομίλους του Euro 2024: Τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και οι ματιές της Ελλάδας

Αυτά είναι τα δεδομένα για την αποψινή κλήρωση των ομίλων του Euro 2024 στο Αμβούργο: Οι 21 σίγουρες ομάδες, τα τρία εισιτήρια που απομένουν και οι πιθανοί αντίπαλοι της εθνικής, που έχει μπροστά της τα playoffs

Η εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της την πρόκληση των playoffs του Nations League, που θα κρίνουν το αν θα επιστρέψει σε μία μεγάλη διοργάνωση μετά το 2014 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση το Καζακστάν σε νοκ-άουτ παιχνίδι στις 21 Μαρτίου και εφόσον προχωρήσει θα ταξιδέψει σε Λουξεμβούργο ή Τιφλίδα για τον «τελικό» πρόκρισης με τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο.

Η Ελλάδα μπορεί, αλλά δεν είναι σε θέση να υποτιμήσει Καζακστάν και Γεωργία

Μέχρι τότε, θα ρίξει τις ματιές της στην αποψινή (2/12, 19:00) κλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2024 στο Αμβούργο της Γερμανίας, με 21 ομάδες να έχουν εξασφαλίσει ήδη τη θέση τους στα γερμανικά γήπεδα κι άλλες 3 (μεταξύ των οποίων και η χώρα μας) να διεκδικούν τα υπόλοιπα τρία εισιτήρια μέσω των playoffs του Nations League, όπου μετέχουν συνολικά 12 ομάδες.

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ δυναμικότητας, βάσει των οποίων θα κληρωθούν στους ομίλους. Οι νικήτριες των play-offs έχουν καταλάβει τις τρεις τελευταίες θέσεις του 4ου γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την Ιταλία, την Σερβία και την Ελβετία.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας για τους ομίλους του Euro 2024

1ο: Γερμανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αγγλία
2ο: Ουγγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Δανία, Αλβανία, Αυστρία
3ο: Ολλανδία, Σκωτία, Κροατία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία
4ο: Ιταλία, Σερβία, Ελβετία, Νικητής play-off A, Νικητής play-off B, Νικητής play-off C

Διαδικασία κλήρωσης
Οι Εθνικές θα κληρωθούν σε 6 ομίλους των 4 ομάδων με βάση τα σχηματισμένα γκρουπ δυναμικότητας. Η Γερμανία δεν θα κληρωθεί, αλλά θα καταλάβει τη θέση 1 του 1ου ομίλου και στη συνέχεια θα κληρωθούν στους υπόλοιπους ομίλους οι Εθνικές Ομάδες που ακολουθούν.

Για να καθοριστεί η θέση μιας Εθνικής Ομάδας εντός του ομίλου στον οποίο θα κληρωθεί, θα διενεργείται μια δεύτερη κλήρωση για την αντιστοίχιση της θέσης της (από το 1 έως το 4). Η διαδικασία της κλήρωσης θα αρχίσει από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας και θα ακολουθήσουν, κατά σειρά, τα υπόλοιπα.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Euro 2024

Σε δέκα γερμανικές πόλεις θα διεξαχθούν οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 από τις 14 Ιουνίου (Μόναχο) μέχρι τις 14 Ιουλίου (Βερολίνο). Δείτε αναλυτικά ποιες είναι, τα ονόματα των γηπέδων και τη χωρητικότητά τους, όπως τα παρουσιάζει η ΕΠΟ:

Βερολίνο: Olympiastadion Berlin (70.000)
Κολωνία: Cologne Stadium (47.000)
Ντόρτμουντ: BVB Stadion Dortmund (66.000)
Ντίσελντορφ: Düsseldorf Arena (47.000)
Φρανκφούρτη: Frankfurt Arena (48.000)
Γκελσενκίρχεν: Arena AufSchalke (50.000)
Αμβούργο: Volksparkstadion Hamburg (50.000)
Λειψία: Leipzig Stadium (42.000)
Μόναχο: Munich Football Arena (67.000)
Στουτγάρδη: Stuttgart Arena (54.000)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς