24 C
Athens

Σφαιρόπουλος: Αν έχουμε χρόνο, ίσως πιούμε κι ένα ποτήρι κρασί με τον Ιβάνοβιτς

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 97-83 της Αναντολού Εφές για να φτάσει το ρεκόρ της στη Euroleague στο 4-7, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να είναι περιχαρής μετά τη λήξη του ματς, μιλώντας για όλους και για όλα.

Μέσα στις ατάκες του που ξεχώρισαν ήταν κι αυτή για τον προκάτοχό του στον πάγκο των Ερυθρολεύκων του Βελιγραδίου, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τον οποίο θα αντιμετωπίσει με την Μπασκόνια την επόμενη Παρασκευή (8/12).

«Αν έχουμε χρόνο, ίσως πιούμε κι ένα ποτήρι κρασί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας κόουτς, δείχνοντας τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον Σέρβο συνάδελφό του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Χαμογελώ γιατί αυτή είναι μια μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Είμαι ικανοποιημένος γιατί θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και να επιστρέψουμε σε τροχιά μετά την ήττα από την Αρμάνι. Οι παίκτες έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν να κερδίσουν.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Λάζιτς και τον Λαζάρεβιτς για την εξαιρετική άμυνα στο Λάρκιν. Έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε τη διαφορά, αλλά όλοι συνέβαλαν και αξίζουν επαίνους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που μας στήριξαν. Το κλίμα ήταν υπέροχο, στηρίζουν την ομάδα. Θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Τους θέλουμε στο πλευρό μας και η παρουσία τους σήμαινε πολλά στη νίκη.

Η άμυνα ήταν το κλειδί και ο Νέντοβιτς ήταν ο X-factor. Ο Γιάγκο ήταν πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση, ο Μίτροβιτς επίσης… Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν, όλοι έκαναν καλή δουλειά.

Οι οπαδοί με έχουν αποδεχτεί και είμαι πολύ χαρούμενος για τη σχέση μας. Καταλαβαίνουν ότι θέλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, τον τρόπο που παίζουμε. Είμαστε ακόμα στη μεταβατική περίοδο και στην πορεία θα προσθέσουμε λεπτομέρειες και θα προοδεύσουμε. Δεν έχουμε πολλές προπονήσεις. Μέσα από τους αγώνες και τα video sessions προσπαθούμε να προοδεύουμε. Εξαιτίας όλων αυτών, πανηγύρισα με τους φιλάθλους, που καταλαβαίνουν πολύ καλά το μπάσκετ.

Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ισπανία. Θέλουμε να παίξουμε με το ίδιο πάθος και να πάρουμε το πρώτο (σσ. κόντρα στη Βαλένθια στις 6 Δεκεμβρίου). Από την πρώτη στιγμή είπα ότι έχω μεγάλο σεβασμό και εξαιρετική σχέση με τον κόουτς Ιβάνοβιτς. Σπουδαίος προπονητής. Θα βρεθούμε και αν έχουμε χρόνο, ίσως πιούμε ένα ποτήρι κρασί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς