17.3 C
Athens

Σε Λιλ και Παρίσι τα Ολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ

Η Λιλ και το Παρίσι θα φιλοξενήσουν τα Ολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ ανδρών / γυναικών στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι. Στο Stade Pierre-Mauroy της Λιλ θα διεξαχθούν οι αγώνες της πρώτης φάσης.

Η επιλογή του ποδοσφαιρικού γηπέδο της Λιλ από την Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» είχε προκαλέσει αμφιβολίες αρχικά, λόγω της απόστασης από το Παρίσι, δηλαδή των 225 χιλιομέτρων από το Παρίσι, καθώς και λόγω του ότι δεν υπήρχε air condition. Καθώς, το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λιλ, “Stade Pierre-Mauroy”, έχει τις προδιαγραφές για να μετατραπεί σε κλειστό, με τη σύμφωνη πλέον γνώμη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA), η ΔΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή γνωστοποίησαν πως οριστικά το εναρκτήριο τζάμπολ στο Ολυμπιακό τουρνουά ανδρών και γυναικών για το 2024 θα λάβει χώρα στη Λιλ. Στο ίδιο γήπεδο, το 2015 είχε διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Επιπρόσθετα, η ΔΟΕ και η Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» γνωστοποίησαν πως οι νοκ άουτ αγώνες των Ολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ θα φιλοξενηθούν στο Παλέ ντε Μπερσί του Παρισιού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς