19.3 C
Athens

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Εκδίκηση του Μαρθελίνο, «τελικός» με τη Μακάμπι Χάιφα για το τριφύλλι (vid)

Εκδίκηση πήρε ο Μαρθελίνο για τον τρόπο που αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό όντας προπονητής της Μαρσέιγ πριν από μερικούς μήνες. Η Βιγιαρεάλ καθάρισε με 3-2 τους Πράσινους στο Θεράμικα και τους υποχρεώνει σε… τελικό 3ης θέσης με τη Μακάμπι Χάιφα αφού εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες συνέχειας στο Europa League.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, η ισπανική ομάδα έδειξε να βρίσκει τα πατήματά της αλλά χαλάρωσε σε πολύ επικίνδυνο βαθμό με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να επιστρέψουν από το 3-0 και να βρουν δύο γκολ που εν τέλει δεν παίζουν κάποιο ρόλο.

Ο Ισπανός προπονητής της Βιγιαρεάλ διάβασε όλα τα αμυντικά προβλήματα των Πράσινων και πάτησε πάνω στις ανορθογραφίες τους στο πρώτο μέρος ώστε να έρθει ένα σημαντικό προβάδισμα, με το τριφύλλι να αργεί να αντιδράσει και να μη σώζει ούτε τον βαθμό παρά την υπερπροσπάθεια ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το Κίτρινο Υποβρύχιο έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και μέσα σε πέντε λεπτά βρήκε δύο γκολ σε ένα διάστημα που κυριαρχούσε πλήρως. Ο Μοράλες και ο Φόιτ είχαν υποχρεώσει σε επεμβάσεις τον Μπρινιόλι που δεν είχαν αγχώσει ιδιαίτερα τον όχι και τόσο σταθερό Ιταλό.

Στο 29′ ο Αχομάτς ταλαιπώρησε από τα αριστερά τον Μλαντένοβιτς και την κατάλληλη στιγμή πέρασε στον Μπαένα που τσίμπησε εξαιρετικά για να κάνει το 1-0.

 

Πριν προλάβει να συνέλθει το τριφύλλι, ο Μοράλες από τα αριστερά τροφοδότησε τον Κομεσάνια που έπιασε το σουτ και έκανε το 2-0 με εκπληκτικό τρόπο.

 

Σβηστά η Βιγιαρεάλ βρέθηκε στο 2-0 στο ημίχρονο και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε και τρίτο γκολ όταν ο άκρως φορμαρισμένος Μοράλες με το 6ο του γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στην ομάδα του απέναντι στο τριφύλλι που είχε χάσει εντελώς τη συγκέντρωσή του.

Οι Πράσινοι έγιναν πιο απειλητικοί μετά το 60′ με τον Ιωαννίδη να είναι πιο ζωηρός συγκριτικά με τον Σπόραρ. Αφού το γκολ του Αϊτόρ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ήρθε το πέναλτι στον Ισπανό για μαρκάρισμα του Μπαένα.

Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση στο 67′ αλλά σημάδεψε το δοκάρι, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παλάσιος κι εκείνος έκανε το 3-1.

Το τριφύλλι φλέρταρε με δεύτερο γκολ δύο λεπτά αργότερα, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Αϊτόρ πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ρέινα, με τη Βιγιαρεάλ να απαντά στις ευκαιρίες με το χαμένο τετ α τετ του Μπρέρετον.

Το ροντέο ευνόησε τους φιλοξενούμενους που λίγα δευτερόλεπτα μετά τη χαμένη ευκαιρία του Χιλιανού είδαν τον Βιλένα να σημαδεύει σωστά στην πλάτη της άμυνας τον Ιωαννίδη που έφυγε τετ α τετ και πλάσαρε τον Ρέινα για το 3-2.

Οι Ισπανοί κυνήγησαν τέταρτο γκολ αλλά ο Μπρινιόλι με τριπλή (!) επέμβαση στην ίδια φάση στις καθυστερήσεις κράτησε το 3-2, χωρίς όμως η ομάδα του να ισοφαρίσει τελικά, ενώ κινδύνευσε ξανά στο 90+8′ όταν στο σουτ του Μπρέρετον επενέβη ο Ιταλός κίπερ των Πράσινων.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Μαρθελίνο): Ρέινα, Φόιτ (78′ λ. τρ. Αλτιμίρα), Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Αλμπέρτο Μορένο, Αχομάτς, Παρέχο, Κομεσάνια, Τριγέρος (77′ Πεδράθα), Μπαένα (68′ Ζεράρ Μορένο), Μοράλες (68′ Μπρέρετον)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Τσέριν (75′ Βιλένα), Πέρεθ, Μπερνάρ (60′ Τζούρισιτς), Αϊτόρ (88′ Μαντσίνι), Παλάσιος, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς