22.6 C
Athens

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Η χειρότερη βραδιά της 20ετίας (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι γύρισαν απόψε πολλά χρόνια πίσω, με τη δεύτερη πιο άθλια ευρωπαϊκή εμφάνισή τους στον 21ο αιώνα πίσω μόνο από εκείνη κόντρα στη Γιουβέντους

Ούτε δικαιολογίες ούτε λόγια χωράει η θλιβερή εικόνα του Ολυμπιακού στη Γερμανία. Μια ντροπιαστική νύχτα για τους Ερυθρόλευκους απέναντι στη Φράιμπουργκ, η οποία στο ρελαντί ισοπέδωσε με 5-0 το κάκιστο σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με ένα σωρό λάθη τόσο ομαδικά όσο και αμυντικά με πολλά δώρα για τους Γερμανούς. Ο Ολυμπιακός κρατά μεν την τύχη στα χέρια του την ευκαιρία για την 3η θέση του ομίλου του Europa League (του αρκεί ισοπαλία με την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική), ωστόσο ό,τι κι αν συμβεί, η βραδιά στη Γερμανία δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Γερμανίας και δεν έχει τις παραστάσεις των μεγάλων συλλόγων, ο Ολυμπιακός παραδόθηκε άνευ όρων από τα αποδυτήρια χωρίς πνευματική και αγωνιστική ισορροπία, δείχνοντας πως υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα πριν συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο.

Από το 2003 ως και σήμερα ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί μόλις σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι πέντε γκολ: αυτό κόντρα στη Γιουβέντους στο Τορίνο. Είκοσι χρόνια μετά ισοφάρισε αυτό το αρνητικό ρεκόρ με ντροπιαστική εικόνα αφού τα πάντα κρίθηκαν από το πρώτο μέρος και με διασυρμό.

Η Φράιμπουργκ προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό με τη συμπλήρωση 8′ στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των Ερυθρόλευκων.

Στο 3′ οι Γερμανοί αναπτύχθηκαν με μια κάθετη πάσα στον Γκρέγκοριτς, η μπάλα βγήκε στα δεξιά και ο Έγκεσταϊν σέντραρε για τον Αυστριακό φορ που βγήκε μπροστά από τον Ρέτσο και με άνετο πλασέ έκανε το 1-0.

 

Ένα κερδισμένο κόρνερ του Αυστριακού στο 8′ οδήγησε και στο 2-0. Ο Ντοάν γέμισε από τα αριστερά, ο Γκρέγκοριτς ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και σκόραρε με κεφαλιά.

 

Η κατηφόρα συνεχίστηκε, με τον Γκρέγκοριτς να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και οι Γερμανοί ήταν θέμα χρόνου να βρουν τρίτο γκολ που ήρθε στο 36′.

Από σέντρα του Μακενγκό από τα αριστερά ο Γκρέγκοριτς έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 3-0 για να ακολουθήσει στο 40′ το 4-0 του Σιλντιγιά με διαγώνιο σουτ μετά από ωραία συνεργασία του Γκρέγκοριτς με τον Χέλερ.

 

Δεν του έφτανε η κακή αγωνιστική εικόνα, το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, έχασε και τον Ντανιέλ Ποντένσε ο Ολυμπιακός. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μετά από χτύπημα του Σιλντιγιά στο 49′ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, δέχθηκε τις απαραίτητες ιατρικές βοήθειες και χρειάστηκε φορείο για να φύγει από το γήπεδο.

 

Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ σβηστά διαχειρίστηκε υποδειγματικά το προβάδισμά της, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο με εξαίρεση ένα πλασέ του Μασούρα στο 82′ που απομάκρυνε ο Ατουμπόλου. Μάλιστα, βρήκε πέμπτο γκολ σε αντεπίθεση με τον Ντοάν να ευχαριστεί για το δώρο του Έσε και να διαμορφώνει το τελικό 5-0.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (Κρίστιαν Στράιχ): Ατουμπόλου, Σιλντιγιά, Γκίντερ, Λίνχαρτ (67′ Γκίλντε), Ντοάν, Έγκεσταϊν, Χέφλερ (78′ Σάλαϊ), Μακενγκό, Χέλερ (67′ Αντάμου), Γκρίφο (78′ Βάισχαουτ), Γκρέγκοριτς (67′ Ρολ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (84′ Κίνι), Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (84′ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46′ Ιμπόρα), Ποντένσε (50′ Μασούρας), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (84′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς