26.1 C
Athens

Conference: Προκρίθηκαν χέρι-χέρι Λιλ και Σλόβαν Μπρατισλάβας, στην επόμενη φάση και οι Μακάμπι και Γάνδη

Μακάμπι Τελ Αβίβ και Γάνδη προκρίθηκαν παρέα από τον 2ο όμιλο στην επόμενη φάση του Conference League. Στο ματς που προηγήθηκε χρονικά οι Ισραηλινοί έπρεπε να κάνουν απλά τη δουλειά τους χωρίς να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι. Κι αυτό έκαναν επικρατώντας με 1-2 της Μπρεϊνταμπλίκ, με τη Γάνδη λίγες ώρες αργότερα να διασύρει με 4-1 τη Ζόρια και να μην μπαίνει σε μπελάδες ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, όπου οι δύο ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους την πρωτιά του ομίλου.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κάνοντας τεράστιο διπλό (0-2) στην έδρα της Αστάνα. Οι Κροάτες έφτασαν τους 6 βαθμούς και πήραν προβάδισμα για τη δεύτερη θέση που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Κι αυτό γιατί η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει δύο βαθμούς παραπάνω από τις Αστάνα και Μπάλκανι. Η Μπάλκανι ηττήθηκε με 0-1 από τη Βικτόρια Πλζεν που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Κροατία όπου θα ψάξει ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και παράλληλα θα περιμένει να δει την Αστάνα να μην κερδίζει την αδιάφορη Βικτόρια Πλζεν.

Κλαμπ Μπριζ και Μπόντο Γκλιμτ εξασφάλισαν με εντυπωσιακές νίκες την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Conference League. Οι Βέλγοι διέσυραν την Μπεσίκτας στην έδρα της (0-5), ενώ η Μπόντο Γκλιμτ πανηγύρισε θριαμβευτική νίκη με 5-2 επί της Λουγκάνο.

Στον πρώτο όμιλο Λιλ και Σλόβαν Μπρατισλάβας εξασφάλισαν χέρι χέρι την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Γάλλοι επικράτησαν με 0-2 κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπιάνας, ενώ η Σλόβαν πήρε μεγάλο διπλό με 1-2 στην έδρα της Κλάκσβικ.

Ζωντανή κράτησε την Άλκμααρ στο παιχνίδι της πρόκρισης ο Βαγγέλης Παυλίδης. Χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έλληνα επιθετικού στο 59′ οι Ολλανδοί επικράτησαν 1-0 της Ζρίνσκι και περιμένουν δώρο από την Άστον Βίλα. Συγκεκριμένα θέλουν νίκη των Άγγλων σε λίγη ώρα κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας, την οποία και θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική. Αν η Λέγκια ηττηθεί η απόσταση θα είναι στους τρεις βαθμούς και με νίκη η Άλκμααρ θα πάρει την πρόκριση αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ολλανδία πανηγύρισε τη νίκη με 1-0.

Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον έγινε για τον όμιλο του ΠΑΟΚ ανάμεσα σε Ελνσίκι και Αμπερντίν. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2 σε ένα ματς που διακόπηκε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE

1ος όμιλος

Ολίμπια Λιουμπλιάνα – Λιλ 0-2 (15′ Καμπελά, 75′ Γιαζίτσι)

Κλάκσβικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-2 (17′ Μίκελσεν / 24′, 62′ Κούτσκα)

2ος όμιλος

Γάνδη – Ζόρια 4-1 (20′ Φοφανά, 49′ αυτ. Μπατάγκοφ, 55′ Όρμπαν, 75′ Γκάντελμαν / 82′ Ντένις)

Μπρεϊνταμπλίκ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2 (61′ Εϊγιολφσόν / 35′ Μπίτον, 82′ Ζάχαβι)

3ος όμιλος

Αστάνα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-2 (48′ Βίντοβιτς, 79′ Κανέκο)

Μπάλκανι – Βικτόρια Πλζεν 0-1 (81′ Σουλτς)

4ος όμιλος 

Μπόντο Γκλιμτ – Λουγκάνο 5-2 (40′, 78′ Πελεγκρίνο, 52′ Φετ, 65′ Μπεργκ, 88′ Όσκαρ)

Μπεσίκτας – Μπριζ 0-5 (4′ Νίλσεν, 14′, 46′ Τιάγκο, 50′ Ονιέντικα, 69′ Όλσεν)

5ος όμιλος

Άλκμααρ – Ζρίνσκι 1-0 (59′ πεν. Παυλίδης)

Άστον Βίλα – Λέγκια Βαρσοβίας (22:00)

6ος όμιλος

Φιορεντίνα – Γκενκ (22:00)

Τσουκαρίτσκι – Φερεντσβάρος (22:00)

7ος όμιλος

Ελσίνκι – Αμπερντίν 2-2 (16′ Μπαντέ, 33′ Χόστικα / 41′ ΜακΝτόναλντ, 56′ Ντουκ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ (22:00)

8ος όμιλος

Νόρτζελαντ – Φενέρμπαχτσε (22:00)

Σπάρτακ Τρνάβα – Λουντογκόρετς (22:00)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς