23.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα δύο πλάνα του Μαρτίνεθ με Φράιμπουργκ και η πιθανότερη ενδεκάδα

Οι Ερυθρόλευκοι δίνουν μάχη επιβίωσης στο «Europa Park» για τη συνέχειά τους στο Europa League: Οι σκέψεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τη διάταξη και τα πρόσωπα της ενδεκάδας και ο ξεκάθαρος προσανατολισμός νίκης

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην έδρα της Φράιμπουργκ (30/11, 19:45), σε ένα ματς που θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Europa League.

Είναι ξεκάθαρη, βάσει των δηλώσεων αλλά και της προετοιμασίας, η πρόθεση Μαρτίνεθ να παρατάξει την ομάδα του με επιθετικό προσανατολισμό και μοναδικό στόχο τη νίκη απόψε στη Γερμανία, παρόλο που οι ατυχίες στις τάξεις των Πειραιωτών πάνε κι έρχονται. Μετά τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα, ήρθε να προστεθεί και ξαφνική απουσία του Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση επί γερμανικού εδάφους και θα μείνει εκτός για το επόμενο διάστημα, χάνοντας τα ματς με Φράιμπουργκ και πιθανότατα με Βόλο.

Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση και χάνει Φράιμπουργκ ο Γιόβετιτς!

Αυτοί που είναι διαθέσιμοι, αυτοί θα παλέψουν για τη νίκη στο «Europa Park Stadion», με τον Ελ Αραμπί να είναι πλέον η δεύτερη επιλογή πίσω από τον Ελ Κααμπί, τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη για να φύγει με το σημαντικό «διπλό» από την έδρα της Φράιμπουργκ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός έχει προσανατολίσει τα πλάνα του στον άξονα δύο συγκεκριμένων συστημάτων. Το πιο γνώριμο 4-3-3 και το εναλλακτικό (και σίγουρα πιο «σφιχτό» 3-5-2). Όλα δείχνουν ότι τελικά θα προτιμήσει το πρώτο, με τους Ρέτσο – Ντόη στα στόπερ και τον Αλεξανδρόπουλο να μπαίνει ως τρίτος στη δυάδα των Μαντί Καμαρά – Έσε.

Από εκεί και πέρα, οι άλλοι είναι γνωστοί. Πασχαλάκης κάτω από την εστία, Ορτέγκα και Ροντινέι στα δύο άκρα της άμυνας, με τον Φορτούνη στο ένα άκρο, τον Μασούρα (ή τον Ποντένσε στο άλλο) και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή. Μένει να φανεί, μέχρι την τελευταία στιγμή, ποια θα είναι η επιλογή του Μαρτίνεθ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, έκανε λόγο για μεγαλύτερη ωριμότητα πλέον στο παιχνίδι της ομάδας του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Ιμπόρα ως στόπερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς