24.2 C
Athens

Βεζένκοφ: Έχω πίστη στον εαυτό μου και βελτιώνομαι, αυτές είναι οι διαφορές του NBA με τη Euroleague

Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του εμφάνιση μέχρι σήμερα στο NBA ως παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς στην ήττα με 131-117 από τους Κλίπερς, έχοντας 13 πόντους και αλάνθαστη στατιστική σε σχεδόν 26 δικά του λεπτά στο παρκέ.

Κινγκς: Οι καλύτερες στιγμές του σούπερ Σάσα των 13 πόντων στην ήττα από τους Κλίπερς (vid)

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Βούλγαρος αστέρας δεν έψαξε για δικαιολογίες, αλλά σε προσωπικό επίπεδο τόνισε ότι έχει μεγάλη πίστη στον εαυτό του και μέσα από τη δουλειά του συνεχώς βελτιώνεται.

Παράλληλα στάθηκε και στις σημαντικές διαφορές του παιχνιδιού στο NBA σε σχέση με τα όσα είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη και τη Euroleague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η ομάδα μας δεν ψάχνει δικαιολογίες, τα back-to-back παιχνίδια είναι για όλες τις ομάδες. Όμως ήταν προφανές πως ήμασταν άδειοι πνευματικά μετά την ανατροπή που κάναμε χθες απέναντι στους Γουόριορς. Οι Κλίπερς έπαιξαν εξαιρετικά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν βγάλαμε την ενέργεια που θέλαμε αμυντικά και δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. Ήταν μια κακή ήττα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αν θες να είσαι σπουδαία ομάδα, δεν πρέπει να αναζητείς δικαιολογίες», τόνισε ο Βούλγαρος διεθνής.

Για την εμφανή βελτίωσή του στην άμυνα είπε: «Προσπαθώ να μελετήσω το παιχνίδι, τους αντιπάλους μας. Ποτέ δεν θα γίνω εξολοθρευτής στην άμυνα, αλλά θέλω να είμαι συνεπής, να μην εκτίθεμαι και νομίζω πως βελτιώνομαι παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου, όταν η ομάδα δέχεσαι 131 πόντους, σημαίνει πως όλοι μας δεν κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα».

Σχετικά με την επιστροφή του στο ροτέισον μετά από το DNP κόντρα στους Τίμπεργουλβς σημείωσε: «Το να μην παίζεις είναι δύσκολο, αλλά η ομάδα κέρδισε τη Μινεσότα και ήμουν χαρούμενος. Έπρεπε να είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Η ομάδα έχει βάθος. Δεν λέω πως είναι εύκολο, αλλά πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Περίμενα την ευκαιρία μου για να δείξω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».

Για τις διαφορές που εντοπίζει μεταξύ ΝΒΑ και Ευρωλίγκας είπε: «Το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο, οι παίκτες πολύ ταλαντούχοι, ο κάθε All Star μπορεί να βάλει 40-50 πόντους. Όπως όταν από το Eurocup πας στην Ευρωλίγκα, έτσι κι όταν από την Ευρωλίγκα πας στο ΝΒΑ είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, μέχρι να δημιουργήσεις τη ζώνη ασφάλειας, δεις πώς παίζεται το παιχνίδι και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη όλων. Με τη δουλειά, τον χαρακτήρα μου και επειδή μου αρέσει να βοηθώ την ομάδα, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Έχω πίστη στον εαυτό μου».

Τέλος, σχολιάζοντας την απόδοση του ΝτιΆαρον Φοξ είπε: «Ο Φοξ είναι μεγάλος παίκτης, ένας All Star που μπορεί να βάλει 40 πόντους κάθε βράδυ. Όμως επειδή τον ξέρω, κανείς δεν είναι χαρούμενος όταν χάνει η ομάδα. Η νίκη είναι συνήθεια και είμαι βέβαιος πως και ο ίδιος θα σας πει πως δεν χαίρεται που έβαλε 40 πόντους σε μια ήττα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς