18.7 C
Athens

Η Γαλατά τιμώρησε τη Γιουνάιτεντ σε επικό ματς, απέκλεισε τη Σεβίλλη με ασύλληπτη ανατροπή η Αϊντχόφεν (vid)

Η ψυχωμένη Γαλατά εκμεταλλεύτηκε τα παιδικά λάθη του Ονάνα για το τελικό 3-3 που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την ομάδα του Τεν Χαγκ, τη στιγμή που η Αϊντχόφεν «άλωσε» με αδιανόητη ανατροπή την έδρα της Σεβίλλης και την άφησε εκτός συνέχειας στο Champions League

Τι ματσάρες είδαμε στο πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής του Champions League για την Τετάρτη! Αδιανόητα παιχνίδια, με τη Σεβίλλη να γνωρίζει σοκαριστικό αποκλεισμό από την εξαιρετική Αϊντχόφεν, που επέστρεψε από το 2-0 στο «Σάντσες Πιθχουάν» για να φτάσει στο τελικό 2-3 με γκολ του Πέπι στο 93′!

Την ίδια στιγμή στην Πόλη η Γαλατασαράι τιμώρησε με τον πλέον δεικτικό τρόπο τα απίστευτα λάθη της αδιόρθωτης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ονάνα πέταξε στον κάδο των αχρήστων το προβάδισμα με 3-1 στο 55′ και είδε τον Ακτούρκογλου να διαμορφώνει το τελικό 3-3 με τρομερό σουτ στο 71′. Χαμός!

Στην Κωνσταντινούπολη, η Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά ματς και μέχρι το 18′ προηγούταν ήδη με 2-0 χάρη στις γκολάρες των Γκαρνάτσο και Μπρούνο Φερνάντες. Ωστόσο, στη συνέχεια, ξεκίνησε τα γνωστά τη λάθη (και) τη φετινή σεζόν, βάζοντας αρχικά ξανά στο κόλπο του αγώνα την τουρκική ομάδα που μείωσε σε 1-2 με απευθείας φάουλ του Ζιγιές, σε γκολ που φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ονάνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το γκολ του ΜαΚτόμινεϊ έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων στη Γιουνάιτεντ, που πάντως κατάφερε να «αυτοκτονήσει» με τον ίδιο τρόπο στη συνέχεια. Ο Ζίγιες σκόραρε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να έρθει ο Ακτούρκογλου να «γράψει» με υπέροχο πλασέ το 3-3 μέσα σε πανζουρλισμό στην Πόλη. Πλέον, και οι δύο ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση αν και η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να νικήσει την Μπάγερν στο «Όλντ Τράφορντ» και παράλληλα να ελπίζει σε ισοπαλία στο ματς της Κοπεγχάγης με την Γαλατασαράι στη Δανία.

Στην Ανδαλουσία, η Σεβίλλη κατάφερε να βγάλει μόνη της τα μάτια της, σε ένα ματς που έδειχνε να «κλειδώνει» μετά τα γκολ των Σέρχιο Ράμος και Εν Νεσίρι μέχρι το 47′. Η Αϊντχόφεν, όμως, δεν είχε πει ούτε την πρώτη ούτε την τελευταία της λέξη, όταν είδε τον Οκάμπος να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στο 66′ και δύο λεπτά αργότερα μπήκε στο ματς χάρη στο ΤΡΟΜΕΡΟ γκολ με γυριστό του Σαϊμπαρί.

Την επική ανατροπή των Ολλανδών ολοκλήρωσαν οι Γκούντελι (με αυτογκόλ) και Πέπι με άπιαστη κεφαλιά στις καθυστερήσεις. Χαμόγελα… μισής πρόκρισης από τη μία για τους Ολλανδούς (περιμένει το αποτέλεσμα του Άρσεναλ-Λανς), πίκρα αποκλεισμού κι ελπίδες μόνο για το «δικό της» Europa League, από την άλλη, για την ισπανική ομάδα. Τρέλα…

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλατασαράι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (29΄,62΄ Ζίγιες, 71΄ Ακτούρκογλου – 11΄ Γκαρνάτσο, 18΄ Φερνάντες, 55΄ ΜακΤομινέϊ)

Μπάγερν Μονάχου-Κοπεγχάγη 22:00

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλλη – Αϊντχόφεν 2-3 (24΄ Ράμος, 47΄ Εν Νεσίρι – 68΄ Σαϊμπαρί, 82΄ αυτ. Γκούντελι, 90΄+2 Πέπι)

Άρσεναλ – Λανς 22:00

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς