20.2 C
Athens

Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0: Πρώτη νίκη στη νέα εποχή Λόπεθ (vid)

Τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Βόλος που επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα της Μαγνησίας πανηγύρισε την πρώτη νίκη με τον Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο μετά την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στον ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Ισπανού. Έτσι έφτασε τους 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα και βρίσκεται τρεις πίσω από τον Πανσερραϊκό που αγνοεί τη χαρά της νίκης για τρία παιχνίδια.

Το παιχνίδι κρίθηκε χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μωραΐτη στο 54ο λεπτό, που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Βόλου αλλά και το πρώτο στην καριέρα του στη Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν οι πρώτοι που απείλησαν στο ματς με ένα σουτ του Ντέλετιτς, για το οποίο είχε απάντηση ο Χόβαν. Από εκεί και πέρα ο Πανσερραϊκός απείλησε με κάποια μακρινά σουτ που δεν δυσκόλεψαν πολύ τον Κόστιτς και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε στο δεύτερο μέρος όπου υπήρξαν καλές στιγμές και από τις δύο πλευρές.

Σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Τσοκάνης έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ουεντραογκό και μετά την παρέμβαση του VAR ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Μωραΐτης ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν πιο… ζωηρή από εκεί και πέρα, απείλησε με τον Μασαρίποβ στο 70′, όμως ενώ είχε την κατοχή στα πόδια της σε ποσοστό που έφτανε το 60%, υπήρξε σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή στο παιχνίδι εξαιτίας προβλήματος που υπήρχε με τις κάμερες του VAR.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Βόλος κράτησε πιο εύκολα το προβάδισμα και δεν απειλήθηκε ούτε στα 13 λεπτά καθυστερήσεων. Έτσι κράτησε το προβάδισμα και πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 1-0.

ΒΟΛΟΣ (ΛΟΠΕΘ): Κόστιτς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης, Μπαριέντος (Γκλάβτσιτς 20′), Κόμπα (Τρουϊγιέ (90+3′), Κίτσος (Μαχαίρας 46′, Μύγας 62′), Ντέλετιτς (Ασλανίδης 90+2′), Μωραΐτης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (ΓΚΑΡΣΙΑ): Χοβάν, Δεληγιαννίδης (Ντάνκερλουϊ 90+5′), Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος (Μπαΐροβιτς 90+5′), Μορέιρα (Σοφιανός 59′), Τομάς (Χατζηστραβός 59′), Άλεξιτς, Μασαρίποφ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς