16.6 C
Athens

Champions League: Ο Μαρτσίνιακ έδωσε με το… ζόρι βαθμό στην Παρί, η Ατλέτικο πήρε μαζί της τη Λάτσιο στους «16» (vid)

Με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που υπέδειξε ο Μαρτσίνιακ στο 90+8', η Παρί έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στους «16» του Champions League - Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο, Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα τσέκαραν τα δικά τους εισιτήρια, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι πήρε την πρωτιά στον 7ο όμιλο με ανατροπή απέναντι στη Λειψία

Με ένα πέναλτι που σηκώνει πάρα πολλή συζήτηση, η Παρί Σεν Ζερμέν έσωσε βαθμό και διασφάλισε ουσιαστικά την ευρωπαϊκή της συνέχεια αφού δύσκολα θα αυτοκτονήσει την τελευταία αγωνιστική.

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ αφού έλεγξε μια φάση στο VAR υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Λιβραμέντο στο 90+8′, με τον Άγγλο μπακ πάντως να φαίνεται να έχει βρει την μπάλα αφού πρώτα αυτή έχει χτυπήσει στο στήθος του!

 

Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ, η Παρί έσωσε τον βαθμό απέναντι στη Νιούκαστλ (1-1), η οποία δίκαια είχε προηγηθεί στο 24′ όταν μετά το σουτ του Λιβραμέντο, ο Ντοναρούμα απέκρουσε ασταθώς και ο Ισάκ πετάχτηκε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Αναμενόμενα στο β’ η αναμέτρηση μεταφέρθηκε στο μισό των Άγγλων. Η είσοδος του Μπαρκολά έκανε καλύτερη την Παρί, με τον Γάλλο να σπαταλά τέσσερις κλασικές ευκαιρίες ενώ το χρονόμετρο κυλούσε αντίστροφα.

Με την απίθανη έμπνευση-σκάνδαλο του Μαρτσίνιακ οι Παριζιάνοι έσωσαν βαθμό και η τελευταία αγωνιστική συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ κάθεται στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς αφού πέρασε… αέρα από το Σαν Σίρο και έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες τη Μίλαν (1-3). Οι Ροσονέρι έχασαν πέναλτι με τον Ζιρού στα πρώτα λεπτά, κάτι που δεν έκανε ο Ρόις στο 10′.

Ο Τσουκουέζε με αριστουργηματικό πλασέ ισοφάρισε προσωρινά στο 37′ αλλά οι Γερμανοί βρήκαν ανοιχτούς χώρους στο δεύτερο μέρος με τους Μπάινο-Γκίτενς και Αντεγέμι να τους εκμεταλλεύονται για να κλειδώσουν νίκη και πρόκριση στους «16» του Champions League από την 5η αγωνιστική.

1η η Μάντσεστερ Σίτι στον 7ο όμιλο, 2η η Λειψία, 3η η Γιουνγκ Μπόις και 4ος ο Ερυθρός Αστέρας

Η Μάντσεστερ Σίτι εκτός από την πρόκριση εξασφάλισε και την πρωτιά με απίστευτη ανατροπή στο Έτιχαντ απέναντι στη Λειψία (3-2). Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος όταν ο Οπεντά έφυγε δύο φορές στην πλάτη της άμυνας εκθέτοντας Ακάντζι (13′) και Ντίας (33′) για να πετύχει το 0-2 με ψύχραιμα πλασέ.

Ωστόσο, οι Ταύροι έχασαν μέτρα στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα οι Πολίτες να μειώσουν στο 55′ με το πλασέ του Χάλαντ, ενώ στο 70′ ο Φόντεν έκανε το 2-2 για να ολοκληρώσει την ανατροπή ο Άλβαρες στο 87′ έπειτα από ωραία συνεργασία του Ντοκού με τον Φόντεν και τη δεύτερη ασίστ του Άγγλου στο ματς.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Λειψία τερμάτισε 2η στον 7ο όμιλο ενώ 3η είναι η Γιουνγκ Μπόις που καθάρισε με 2-0 τον απογοητευτικό Ερυθρό Αστέρα στη Βέρνη. Οι Σέρβοι του Ίνμπομ Χουάνγκ είχαν τις ευκαιρίες αλλά οι Ελβετοί την αποτελεσματικότητα εξασφαλίζοντας την 3η θέση κι αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Ερυθρόλευκους, με την τελευταία αγωνιστική να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Παρέα στους «16» Ατλέτικο και Λάτσιο, θα παίξουν για την πρωτιά

Μαζί στην επόμενη φάση προκρίθηκαν από τον 5ο όμιλο Λάτσιο και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ροχιμπλάνκος πέρασαν εύκολα από το Ρότερνταμ απέναντι στη Φέγενορντ (1-3) και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τους Ρωμαίους για την πρωτιά.

Το απίστευτο αυτογκόλ του Χερτράουντα στο 4′ βοήθησε την Ατλέτικο να πάει το ματς στον ρυθμό της και στο 57′ με ένα αδιανόητο γκολ του Ερμόσο έγραψε το 0-2. Οι Ολλανδοί που θα συνεχίσουν στο Europa League, μείωσαν προσωρινά με τον Βίφερ αλλά με νέο αυτογκόλ (του Χιμένες) η Ατλέτικο πανηγύρισε το τρίποντο.

Πρόκριση με ανατροπή για την Μπαρτσελόνα

Με ανατροπή η Μπαρτσελόνα απέφυγε το κάζο από την Πόρτο (2-1) και πέρασε στους «16» ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει και την 1η θέση.

Οι Δράκοι προηγήθηκαν με το γκολ του Πεπέ στο 30′ για να απαντήσει η ομάδα του Τσάβι μερικά δευτερόλεπτα αργότερα με την προσωπική ενέργεια του Κανσέλο και το φαλτσαριστό σουτ του Πορτογάλου για το 1-1.

Ο Ζοάο Φέλιξ είχε ταλαιπωρήσει μαζί με τον Κανσέλο τον Πεπέ και τον Ζοάο Μάριο και τελικά σκόραρε κι εκείνος για να υπογράψει τρίποντο πρόκρισης για τους Μπλαουγκράνα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Λάτσιο – Σέλτικ 2-0 (82′, 85′ Ιμόμπιλε)

 

Φέγενορντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (77′ Βίφερ / 14′ αυτ. Χερτράουντα, 57′ Ερμόσο, 81′ αυτ. Χιμένες)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Μίλαν – Ντόρτμουντ 1-3 (37′ Τσουκουέζε / 10′ πεν. Ρόις, 59′ Μπάινο-Γκίτενς, 69′ Αντεγέμι)

 

Παρί – Νιούκαστλ 1-1 (90+8′ πεν. Εμπαπέ / 24′ Ισάκ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-0 (8′ αυτ. Νεντελίκοβιτς, 29′ Μπλουμ)

 

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 3-2 (55′ Χάλαντ, 70′ Φόντεν, 87′ Άλβαρες / 13′, 33′ Οπεντά)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ – Αντβέρπ 1-0 (12′ Ματβιένκο)

 

Μπαρτσελόνα – Πόρτο 2-1 (32′ Κανσέλο, 57′ Φέλιξ / 30′ Πεπέ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς