19.7 C
Athens

Φουλ για πρόκριση με φοβερό Ιμόμπιλε η Λάτσιο, η Σαχτάρ άφησε εκτός Ευρώπης την Αντβέρπ (vid)

Ήρθε από τον πάγκο και έβαλε τη Λάτσιο σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του Champions League! Αναφερόμαστε στον σπουδαίο Τσίρο Ιμόμπιλε που μέσα σε 3′ καθάρισε τη Σέλτικ στη Ρώμη (2-0) για να οδηγήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους Λατσιάλι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ουραγός Σέλτικ (που πλέον είναι και μαθηματικά 4η και αποκλεισμένη) δεν έδειξε τίποτα μεσοεπιθετικά αλλά με το αμυντικό της πλάνο άγχωσε τη Λάτσιο που αναλώθηκε σε φλύαρη κατοχή και ακίνδυνα σουτ προς την εστία του Χαρτ. Χρειάστηκε απλώς να περάσει στον αγώνα ο Ιμόμπιλε αντί του Καστεγιάνος στο 61′.

Ο Ιταλός έδειξε την κλάση του όταν στο 82′ με μια επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ακολουθήσει και δεύτερο γκολ 3′ αργότερα μετά την πάσα του Ίσακσεν και την ωραία ενέργεια του 33χρονου φορ που πλάσαρε με ψυχραιμία για το 2-0.

Συνεχίζει στην Ευρώπη η Σαχτάρ, αποκλείστηκε η Αντβέρπ

Την ίδια ώρα στον 8ο όμιλο, η Σαχτάρ με κυριαρχική εμφάνιση επικράτησε με 1-0 της Αντβέρπ στη Γερμανία και άφησε οριστικά 4ους τους Βέλγους (0 βαθμοί μετά από 5 αγωνιστικές) εξασφαλίζοντας η ίδια την παρουσία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και το 2024 (μένει να διαπιστωθεί σε ποια διοργάνωση).

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο 12′ όταν από εκτέλεση φάουλ του Ζουμπκόφ από τα αριστερά, ο Ματβιένκο στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 1-0. Η Σαχτάρ πίεσε για δεύτερο γκολ και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Σουντακόφ ενώ είχε και δύο δοκάρια με Αζαρόβι και Στεπανένκο.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Λάτσιο – Σέλτικ 2-0 (82′, 85′ Ιμόμπιλε)

Φέγενορντ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ – Αντβέρπ 1-0 (12′ Ματβιένκο)

Μπαρτσελόνα – Πόρτο (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς