22.3 C
Athens

Άρης – Παναθηναϊκός 2-0: Δεν τον έσωζε ούτε ο Χουάνκαρ! (vid)

Η χοντρή γκάφα του Μπρινιόλι άνοιξε τον δρόμο στον εξαιρετικά στημένο Άρη για μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 26 μήνες - Χαμός στην κορυφή της Super League, με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ να βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς

Ο Άρης έστησε πάρτι στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, τιμώρησε τις σοβαρές γκάφες του Παναθηναϊκού και με σκόρερ τους Μορόν και Μενέντες έβαλε φωτιά στην κορυφή της Super League.

Στο -1 πλέον από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, που θα προσφύγει στο CAS για να «σβήσει» την τιμωρία-σκάνδαλο που του επιβλήθηκε για την περιβόητη κροτίδα στον Χουάνκαρ, που απουσίασε ξανά από την αποστολή του «τριφυλλιού», αν και την ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν την έσωζε τίποτα απόψε στη Θεσσαλονίκη. Από κοντά ακολουθούν και οι Δικέφαλοι (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), με την Ένωση επίσης στο -1 και τους Ασπρόμαυρους στο -2.

Η ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ ΓΙΑ ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΜΟΡΟΝ

Εξαιρετικό παιχνίδι με τη σφραγίδα του Μάντζιου από τον Άρη, που ήταν αλάνθαστος στο κομμάτι της τακτικής κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις στιγμές του, όντας παράλληλα προσηλωμένος στην άμυνα, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα από τους Πράσινους. Πέμπτοι και πλέον κοιτούν μόνο ψηλότερα οι Θεσσαλονικείς των 20 βαθμών, που πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη φέτος σε ντέρμπι και μάλιστα έπειτα από 26 ολόκληρους μήνες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Δίχως τρίποντο ακόμα σε ντέρμπι το τριφύλλι.

ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΜΕΝΕΝΤΕΣ

Ο «ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ» ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην «παγωμένη» -λόγω της κακοκαιρίας Bettina- Θεσσαλονίκη, πήρε την κατοχή κι απείλησε πρώτος με τον Ιωαννίδη στο 21′. Ο Έλληνας στράικερ μπήκε από πλάγια θέση στη μεγάλη περιοχή του Άρη μετά από κάθετη του Βέρμπιτς, αλλά το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στον Κουέστα. Οκτώ λεπτά αργότερα (28′) ήρθε η απάντηση των Κιτρίνων, που μετά το 15′ ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα, κι απάντησαν στις καλές ευκαιρίες με τον Παναγίδη.

Ο νεαρός επιθετικός των Θεσσαλονικέων μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε από δύσκολη γωνία με την προσπάθειά του να σταματάει στα πόδια του Μπρινιόλι. Ο Ιωαννίδης απείλησε ξανά για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, όταν στο 33′ από δύσκολη θέση θέλησε να αιφνιδιάσει τον Κουέστα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τελικώς, ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στην ανάπαυλα με το σκορ στην ισοπαλία, ο… Μπρινιόλι είχε διαφορετική άποψη. Ο Ιταλός κίπερ «έπαθε Κάριους» και με δεύτερη μεγάλη γκάφα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (είχε προηγηθεί αυτή στη Βρετάνη με τη Ρεν) έδωσε την ευκαιρία στον Μορόν να γίνει ξανά ήρωας για τον Άρη και με μία απλή κόντρα να ανοίξει το σκορ, δίνοντας το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς στο Χαριλάου. Ο Ισπανός είπε «ευχαριστώ» στον Μπρινιόλι και με ένα από τα πιο εύκολα και συνάμα σπάνια γκολ της καριέρας του έστειλε τους Θεσσαλονικείς στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά την κατοχή της μπάλας, αλλά δίχως να έχει ουσία και φαντασία στο παιχνίδι του έμοιαζε εγκλωβισμένος στο ίδιο του το πλάνο. Ο Άρης τον περίμενε στο μισό γήπεδο και «χτύπησε» βάσει πλάνου στις αντεπιθέσεις, με τον Μενέντες να «τελειώνει» πρόωρα το ματς στο 72′ μετά από απάντηση του Μπρινιόλι σε τετ α τετ με τον Μορόν. Υπέροχο πλασέ του Αργεντινού εξτρέμ για το τελικό 2-0.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρα από ένα σουτ του Τσέριν και μία προβολή του Αράο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κουέστα στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να δεχθεί κι άλλα τέρματα αν οι παίκτες του Μάντζιου ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική ενέργεια στις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν μετά το 80′.

Το τέλος του αγώνα στο «Βικελίδης» έφερε χαμόγελα στις τάξεις των Κιτρίνων για μία νίκη που τόσο πολύ είχαν ανάγκη, ενώ στον αντίποδα ο προβληματισμός και η εσωστρέφεια επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία.

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0

Γήπεδο: Χαριλάου, Θεσσαλονίκη

ΓΚΟΛ: 43′ Μορόν, 72′ Μενέντες /-

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια (Πορτογαλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61′ Παναγίδης, 65΄Μπράμπετς, 85′ Μενέντες /77′ Αράο

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (69′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90’+4′ Πάρντο), Σουλεϊμάνοφ (90’+3′ Κάρλσον), Παναγίδης (63′ Μενέντες), Μορόν (90’+4′ Σαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεβντάι (90’+2′ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αραό, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (61′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς