23.8 C
Athens

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Με Τσούμπερ και πολύ άγχος ως την εκπνοή η Ένωση

Η ΑΕΚ χρειάστηκε να αμυνθεί σθεναρά στα τελευταία λεπτά προκειμένου να υπερασπιστεί το γκολ του Τσούμπερ από το 7', το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για να της δώσει τη νίκη

Οριακή νίκη στους Ζωσιμάδες πήρε η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Χάρη στο γρήγορο γκολ του Στίβεν Τσούμπερ στο 7ο λεπτό (4ο γκολ για τον Ελβετό στο πρωτάθλημα, όλα εκτός έδρας) οι Κιτρινόμαυροι έπιασαν ξανά τον Ολυμπιακό στη 2η θέση της βαθμολογίας (27β.).

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν καλύτερη στα σημεία, είχε κατοχή μπάλας που ξεπέρασε το 70% αλλά ως το τελευταίο λεπτό χρειάστηκε να αγωνιά αφού το 0-1 παρέμενε επισφαλές. Οι Ηπειρώτες πίεσαν με τρεις στημένες φάσεις ως το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά το σκορ παρέμεινε ως έχει και ο ΠΑΣ στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Το σκορ άνοιξε στο 7′ ο Τσούμπερ μετά την ωραία συνεργασία του Ελίασον με τον Πινέδα και την τελική πάσα του Μεξικανού που ήταν ιδανική για να σκοράρει ο Ελβετός για 4η φορά φέτος στο πρωτάθλημα και 5η συνολικά.

Η ιστορία του αγώνα θα μπορούσε να γραφτεί διαφορετικά αν στο 10′ ο ΠΑΣ αξιοποιούσε την τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία του. Ο Ροσέρο ξέφυγε και έδωσε στον Μπάλαν με τον Ρουμάνο να πιάνει το σουτ και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει ενώ στην επαναφορά ο Παμλίδης σε κενή εστία σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα πήρε φωτιά και η ΑΕΚ έφτιαξε κάποιες φάσεις που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κλέιμαν ωστόσο κράτησαν σε εγρήγορση τον Ισραηλινό. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ απείλησε με τον Τζίμα χωρίς να αιφινιάσει τον Στάνκοβιτς.

Η Ένωση είχε φάση για δεύτερο γκολ με τον Τσούμπερ αλλά και με τον Γκατσίνοβιτς στο 36′ ωστόσο ο Σέρβος αστόχησε σε κενή εστία σε μια φάση που θύμισε πολύ αυτή του Παυλίδη.

Οι Κιτρινόμαυροι έλεγξαν την αναμέτρηση σε μεγάλο βαθμό αλλά στο δεύτερο μέρος απουσίαζαν οι καλές στιγμές εκατέρωθεν και οι αλλαγές δεν άλλαξαν πολύ την κατάσταση. Οι Ηπειρώτες πίεσαν ώστε να βρουν ένα γκολ στην κόντρα ενώ στο τέλος είχαν τις στημένες φάσεις που πέρασαν αναξιοποίητες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ 0-1

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Σκόρερ: 7′ Τσούμπερ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Ριένστρα, Εραμούσπε, Παντελάκης / Κάλενς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Πανάγου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος (90+5′ Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66′ Λεό), Παμλίδης, Ροσέρο (85′ Κόντε), Μπάλαν (67′ Γκάρο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (83′ Μήτογλου), Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (75′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75′ Πισάρο), Τσούμπερ (75′ Πόνσε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς