17.3 C
Athens

GP Άμπου Ντάμπι: Ο Φερστάπεν έκλεισε με νίκη την πιο επιτυχημένη σεζόν οδηγού στην ιστορία της F1

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν κυρίαρχος όλη τη χρονιά και δεν θα μπορούσε να μην την κλείσει με τέτοιον τρόπο παίρνοντας τη νίκη στο Άμπου Ντάμπι που ήταν η 19η σε 22 Γκραν Πρι στη σεζόν. Η Mercedes δεύτερη στους κατασκευαστές.

Ο Ολλανδός έκλεισε ιδανικά αυτή τη μαγική σεζόν με 19 νίκες 21 βάθρα, ενώ πλέον είναι ο τρίτος οδηγός με τις περισσότερες νίκες στη Formula 1 (54) πίσω από τους Μίκαελ Σουμάχερ (91) και Λιούις Χάμιλτον (103).

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη σεζόν οδηγού στη Formula 1 καθώς ο Ολλανδός μέτρησε:

9 Νίκες

21 Πόντιουμ

12 Pole Position

4 Νίκες Sprint Race

575 Βαθμοί

9 ταχύτεροι γύροι

1003 γύρους στην πρωτοπορία

2 Grand Slam

10 σερί νίκες

290 πόντους μπροστά από τον δεύτερο στη βαθμολογία

3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα


Αφού άντεξε στην επίθεση του Λεκλέρ στην εκκίνηση, ο Φερστάπεν δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει σε μία ακόμη εύκολη νίκη. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη των κατασκευαστών όπου Ferrari και Mercedes πάλευαν για τη 2η θέση.

Η κακή στρατηγική της ιταλικής ομάδας όσον αφορά τον Σάινθ που ξεκινούσε από αρκετά πίσω ήταν αυτή που κόστισε και η δεύτερη θέση πήγε στη Mercedes παρά το γεγονός πως ο Λεκλέρ τερμάτισε 2ος τον αγώνα.

Ράσελ και Χάμιλτον έκαναν τη δουλειά τους με την 3η και 9η θέση αντίστοιχα, οι οποίες έφταναν για την επίτευξη του στόχου.

Ο Λεκλέρ ήταν άτυχος και στη βαθμολογία των οδηγών καθώς έχασε στην ισοβαθμία (206 πόντους) την 4η θέση από τον Φερνάντο Αλόνσο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς