18.3 C
Athens

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Πάρτι με πρωταγωνιστή Μουργκ πριν τον τελικό πρωτιάς με την Άιντραχτ

Εύκολο βράδυ στη βροχερή Τούμπα για τον Δικέφαλο - Αποθεώθηκε από τον λιγοστό κόσμο ο Πάμπλο Γκαρσία που έφυγε με 5 γκολ στην πλάτη του από την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα εύκολο βράδυ στη βροχερή Τούμπα επικρατώντας του Πανσερραϊκού με 5-0.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέστρεψε στην Τούμπα ως αντίπαλος, αποθεώθηκε από τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και έφυγε με πέντε γκολ στην πλάτη του, βλέποντας την ομάδα του να έχει να κρατήσει μόνο μια καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Δεληγιαννίδης έχασε τεράστια ευκαιρία σε κενή εστία και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ είχε φροντίσει μέχρι τη φάση αυτή στο 33ο λεπτό να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με πρωταγωνιστή στις δύο φάσεις τον Τάισον που μοίρασε δύο ασίστ.

Η πρώτη ήταν στο κεφάλι του Οζντόεφ που βρήκε ένα ακόμη τέρμα για το 1-0 στο 21′ και η δεύτερη στον Μουργκ που με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 28′. Ο Αυστριακός που δεν έμεινε μόνο σε αυτό το γκολ, ήταν ο πρωταγωνιστής των Ασπρόμαυρων καθώς δείχνει συνεχώς ανεβασμένος όσο κυλάει η σεζόν και διανύει ίσως την καλύτερη του χρονιά στον Δικέφαλο.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με λίγες φάσεις, αφού οι τελικές έγραφαν στο τέλος του 45λεπτου 4-4, με τους γηπεδούχους ωστόσο να είναι πιο εύστοχοι και μπροστά στο σκορ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε τον ρυθμό της στο δεύτερο μέρος, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και βρήκε ακόμη τρία τέρματα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του δευτέρου μέρους και μάλιστα διπλή ήρθε στο 52′, όταν ο Χόβαν νίκησε τον Μπράντον Τόμας δύο φορές σε μία φάση.

Ουσιαστικά το μεγάλο ξέσπασμα των Ασπρόμαυρων ήρθε με τις αλλαγές που έγιναν από το 68′ και μετά. Ένας από τους παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι ξεκίνησε το τρίτο γκολ της ομάδας του κάνοντας ωραία ατομική ενέργεια και πασάροντας για τον Ντεσπόντοφ που έκανε το γύρισμα και είδε την μπάλα μετά από κόντρες να καταλήγουν στον Μουργκ που τελείωσε τη φάση για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το 3-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βούλγαρος έγραψε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο αφού σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων βέβαια να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ράφα Σοάρες στο 80′, κλείνοντας το καυτό διάστημα του ΠΑΟΚ που βρήκε τρία τέρματα σε 9 λεπτά. Ο Τζίμας που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο έκανε καταπληκτική ενέργεια, ο Χόβαν είχε απάντηση στο σουτ του, ωστόσο η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Πορτογάλος μπακ την έστειλε στα δίχτυα για το 5-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού τα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 26 βαθμούς προσπερνώντας την ΑΕΚ που αγωνίζεται αύριο στα Ιωάννινα. Φυσικά τα βλέμματα στους Ασπρόμαυρους είναι και στο ντέρμπι του Άρη με τον Παναθηναϊκό καθώς ενδεχόμενη απώλεια βαθμών των Πρασίνων θα τους κρατήσει πιο κοντά στην κορυφή όπου έφτασαν με τη σημερινή νίκη.

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Σάστρε (77′ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Τροστ-Εκόνγκ, Οζντόεφ (68′ Μεϊτέ), Σβαμπ, Μουργκ (77′ Τζίμας), Τάισον (69′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (68′ Σαμάτα)

Πανσερραϊκός (ΓΚΑΡΣΙΑ): Χοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης (21′ Δεληγιαννίδης), Πηλέας, Πεταυράκης, Μορέιρα, Στάικος (63′ Μασαρίποβ), Μούργος (76′ Μασκανάκης), Τόμας (46′ Θυμιάνης), Άλεκσιτς (63′ Μπαΐροβιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς