17.9 C
Athens

Πέθανε η σύζυγός του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου, Δέσποινα Παπαδόπουλου (vid)

Πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 91 ετών, η σύζυγος του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου η οποία διέμενε στη Νέα Ερυθραία, πέθανε στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ύστερα από σύντομη νοσηλεία.

Νοσηλευόταν από τις 2 Νοεμβρίου του 2023 στην Α’ Παθολογική Κλινική.

Αιτία θανάτου το σηπτικό σοκ που προήλθε από εγκολποματίτιδα.

Οι μαρτυρίες της Δέσποινας Παπαδοπούλου για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Γουέμπλεϊ που έμειναν στην ιστορία

Μιλώντας στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά «Φάκελοι», η Δέσποινα Παπαδόπουλου είχε πει το περιβόητο «το πληρώσατε και θα το πάρετε», αποδίδοντας την παραπάνω φράση στον Γιουγκοσλάβο πρέσβη κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 3-0.

Θυμηθείτε εκείνη τη στιχομυθία και δείτε το σχετικό βίντεο

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Ήμασταν στην εξέδρα των επισήμων. Ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης, εγώ και ο Παττακός. Μετά το 3-0, ο Παναθηναϊκός προκρινόταν στο Γουέμπλεϊ και μέχρι να τελειώσει το ματς, η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο να μην μπει γκολ από τους ξένους. Αισθάνθηκα ότι δεν αισθάνομαι καλά. Με βλέπει ο κύριος Παττακός που καθόταν δίπλα μου και για να με καθησυχάσει μου λέει “τι λύσσαξες και φοβάσαι; Το πληρώσαμε και θα το πάρουμε το παιχνίδι”!

Και του λέω, “για τον Θεό, είναι ο πρέσβης δίπλα μου”.

Και μου λέει ο Παττακός “δεν ξέρει ελληνικά γρι”.

Και τότε γυρίζει ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης και μου λέει “μην στεναχωριέστε, κυρία Παπαδοπούλου. Το πληρώσατε και θα το πάρετε το παιχνίδι”! Στα ελληνικά μου το είπε αυτό!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς