19.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Φορτούνης και Ελ Κααμπί είχαν τη λύση στα προβλήματα

Οι πολλές απουσίες στην άμυνα συνοδεύτηκαν από προβλήματα στη δημιουργία, αλλά το γρήγορο 0-1 του Παναιτωλικού δεν πτόησε τους Ερυθρόλευκους που βρήκαν ξανά... Μεσσία στο πρόσωπο του Κώστα Φορτούνη

Δεν ήταν η πιο θεαματική εμφάνιση του Ολυμπιακού στο – άδειο λόγω τιμωρίας – Καραϊσκάκη, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι στο ρελαντί έκαναν τη δουλειά κι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον ουραγό Παναιτωλικό (3-1) πριν ξεκινήσει μια σειρά κρίσιμων αγώνων εκτός έδρας.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά ειδικά στο πρώτο μέρος και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην απουσία τριών κεντρικών αμυντικών με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά το δίδυμο Ντόη – Μπιανκόν. Ο Γάλλος αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του αλλά έδειξε πως χρειάζεται σίγουρα χρόνο για να διεκδικήσει φανέλα βασικού.

Πέρα από το σημαντικό μερίδιο ευθύνης που φέρει στο γκολ των φιλοξενούμενων (το οποίο ξεκινά από απώλεια κατοχής του Μπιέλ), αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 74′, με τον κόουτς του Ολυμπιακού να χρησιμοποιεί σε θέση κεντρικού αμυντικού ως το τέλος τον Ιμπόρα.

Οι Αγρινιώτες έπαιξαν με θάρρος στα πρώτα λεπτά του αγώνα και στην πρώτη καθαρή ευκαιρία που δημιούργησαν, σκόραραν. Ο Μπιέλ έχασε την μπάλα από τον Φρεντ στο 13′, εκείνος τροφοδότησε τον Πέρες που με τη σειρά του άνοιξε στον Χατζηθεοδωρίδη στα αριστερά. Ο αριστερός χαφ του Παναιτωλικού πάτησε στην περιοχή και σχεδόν… ολομόναχος απέναντι από τον Πασχαλάκη έκανε το 0-1.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 17′ και είχε αρκετή δόση τύχης. Ο Έσε έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Οικονόμου και άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Καπίνο που τη μάζεψε από τα δίχτυα του.

Οι Ερυθρόλευκοι κυνήγησαν την ανατροπή κυρίως με μακρινά σουτ και στο 40′ δικαιώθηκαν με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Φορτούνη να πιάνει μια ασύλληπτη εκτέλεση εκτός περιοχής και να πετυχαίνει το 2-1.

Ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος και με τις αλλαγές του Πετράκη ο Παναιτωλικός προσπάθησε να φανεί πιο επικίνδυνος. Το έκανε με την κεφαλιά του Πέδρο που βοήθησε περισσότερο αντί του Βοΐλη.

Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 70′ και ο Ελ Κααμπί βρήκε δίχτυα μετά το γύρισμα του Μασούρα σε μια φάση που ξεκινά από τον ασταμάτητο Φορτούνη.

Ως το τέλος οι Ερυθρόλευκοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν στη νίκη με αρκετές αλλαγές και την προσοχή να στρέφεται στο ματς με τη Φράιμπουργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-1

Σκόρερ: 17′ αυτ. Οικονόμου, 40′ Φορτούνης, 70′ Ελ Κααμπί / 13′ Χατζηθεοδωρίδης

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Περράκης

Κίτρινες: Έσε, Μπιανκόν, Καμαρά / Χουάνπι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (74′ λ. τρ. Ιμπόρα), Ντόη, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (85′ Καρβάλιο), Μπιέλ (68′ Ποντένσε), Μασούρας (74′ Μπρίνιτς), Γιόβετιτς (68′ Ελ Κααμπί)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Λιάβας (80′ Μαυρίας), Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Οικονόμου, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης (61′ Μπελεβώνης), Πέρες (76′ Μπαλντασάρα), Χουάνπι, Φρεντ (76′ Ντίας), Βοΐλης (46′ Πέδρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς