19.6 C
Athens

Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: Ο Άρνολντ «χάλασε» το ρεκόρ του Χάλαντ και στο τέλος χαμογέλασαν οι… Λονδρέζοι

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έγραψε (ξανά) ιστορία στην Premier League με το 50ό του γκολ, ωστόσο οι Ρεντς είχαν τον τελευταίο λόγο στη δίκαιη μοιρασιά του Έτιχαντ που περισσότερο ευνόησε Άρσεναλ και Τότεναμ

Στη μέρα που ο Έρλινγκ Χάλαντ έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην καριέρα του στο Νησί φτάνοντας πιο γρήγορα από κάθε άλλον τα 50 γκολ στην Premier, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν τον άφησε να χαρεί το επίτευγμά του και με ένα όμορφο γκολ έκρινε το τελικό αποτέλεσμα (1-1) στο Έτιχαντ.

Οι Πολίτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, πήραν σχετικά νωρίς (27′) κεφάλι στο σκορ χάρη στην έξυπνη ενέργεια του Άκε και την εκτελεστική δεινότητα του Νορβηγού «killer», αλλά στο τέλος «μίλησαν» οι Ρεντς φεύγοντας με τον βαθμό από το Μάντσεστερ. Ξεκίνησε βασικός ο Τσιμίκας, που είχε άκρως θετική παρουσία μένοντας στον αγώνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Από αυτό το αποτέλεσμα ευνοήθηκαν περισσότεροι οι «Λονδρέζοι» (Άρσεναλ και Τότεναμ) που ακολουθούν στη μάχη της κορυφής, με τους Κανονιέρηδες να έχουν την ευκαιρία με νίκη στο Μπρέντφορντ να ανέβουν μόνοι πρώτοι στην κατάταξη της Premier League.

Η απόσταση ανάμεσα σε Σίτι -που είχε την πρώτη της απώλεια στο πρωτάθλημα- και Λίβερπουλ παρέμεινε στον έναν βαθμό, μετά από ένα ντέρμπι που δεν θύμισε σε τίποτα τις τρομερές μάχες των δύο ομάδων τα προηγούμενα χρόνια, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες και μία… ρηχή υπεροχή των γηπεδούχων, που στο τέλος πλήρωσαν την επιπολαιότητά – χαλαρότητά τους.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Άκε, Ρόνδρι, Σίλβα, Φόντεν, Ντοκού, Άλβαρες, Χάλαντ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Μακάλιστερ, Σόμποσλαϊ, Τζόουνς, Ζότα, Σαλάχ, Νούνιες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 25/11

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1 (27′ Χάλαντ / 80′ Άρνολντ)

Λούτον – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ (17:00)

Νιούκαστλ – Τσέλσι (17:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπράιτον (17:00)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ (17:00)

Μπρέντφορντ – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 26/11

Τότεναμ – Άστον Βίλα (16:00)

Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα 27/11

Φούλαμ – Γουλβς (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς