17.7 C
Athens

Οι Κινγκς αποδεσμεύουν τον Πετρούσεφ κι αυτός υπογράφει στον Ολυμπιακό!

Ετοιμάζει βαλίτσες για Πειραιά ο Φίλιπ Πετρούσεφ - Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ αποχωρεί από τους Κινγκς κι όλα δείχνουν ότι έχει επιλέξει τον Ολυμπιακό για την επιστροφή του στην Ευρώπη

Έτοιμος για την επιστροφή του στην Ευρώπη ώστε να υπογράψει στον Ολυμπιακό ο Φίλιπ Πετρούσεφ!

Όπως μεταδίδει ο πλέον έγκυρος δημοσιογράφος σε θέματα NBA, Έιντριαν Βοϊναρόφσκι, o Σέρβος φόργουορντ δεν θα συνεχίσει στους Σακραμέντο Κινγκς, καθότι δεν υπολογίζεται από τον Μάικ Μπράουν και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες επιστροφής στην Ευρώπη και τη EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο για την υπογραφή του.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ESPN ο Σέρβος διεθνής θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, ενώ το μόνο που απομένει για να οριστικοποιηθεί η μετακίνησή του στους Πειραιώτες είναι να περάσει το 48ωρο που έχει ανοίξει για τις ομάδες από το NBA που επιθυμούν να του προσφέρουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Σενάριο που αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού οι μετοχές του στο NBA έχουν πέσει αρκετά μετά την ανταλλαγή του από τη Φιλαδέλφεια στους Κινγκς και τώρα την πρόωρη αποδέσμευσή του από τους Βασιλιάδες του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο διεθνής Σέρβος (ασημένιο μετάλλιο στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ) διακρίνεται για την αθλητικότητά του, την ταχύτητα που έχει και το σουτ του ενώ ήδη έχει εμπειρία στη EuroLeague. Είναι ο παίκτης που «φωτογραφίζεται» μέσα από τα στοιχεία δηλαδή που εξετάζει ο Ολυμπιακός για τη συγκεκριμένη θέση. κι αν θέλουμε να το πάμε και πιο μακριά, θα μπορούσε να είναι κάτι σαν… απάντηση στον Μήτογλου όταν θα έρθει η ώρα των τελικών με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος βρέθηκε το καλοκαίρι στους Σίξερς, στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τους Λος Άντζελες Κλίπερς στο πλαίσιο του deal που αφορούσε στον Τζέιμς Χάρντεν και εν τέλει κατέληξε με trade στο Σακραμέντο για τους Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ. Εκεί δεν βρήκε τον χώρο που θα ήθελε, με αποτέλεσμα να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στη θυγατρική (G-League).

Με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη σεζόν (2022/23) ο 23χρονος (2,11μ.) Σέρβος πάουερ φόργουορντ/σέντερ μέτρησε 10,7 πόντους ανά 22:39 στη EuroLeague με 35% στο τρίποντο και 5,2 ριμπάουντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς