16.1 C
Athens

Ιμπάκα: Το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι πιο δύσκολο

Ο Σερτζ Ιμπάκα αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεταγραφές των τελευταίων ετών στη Euroleague, με την ανανεωμένη Μπάγερν Μονάχου να τον κάνει δικό της το περασμένο καλοκαίρι και τον ίδιο να δείχνει χαρούμενος στη Γερμανία.

Σε δηλώσεις του στο Basket News, ο πολύπειρος φόργουορντ / σέντερ τόνισε πως το μπάσκετ στην Ευρώπη, τώρα που το ζει, είναι πιο δύσκολο απ’ ότι στο NBA, τουλάχιστον σε ομαδικό επίπεδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί πολύ. Για μένα είναι ακόμα πιο δύσκολο να παίξω εδώ παρά στο ΝΒΑ. Λόγω της διαφοράς των κανόνων. Δεν μιλάω για μεμονωμένους παίκτες.

Έχουν πιο ταλαντούχους και αθλητικούς παίκτες στις ΗΠΑ. Το ΝΒΑ είναι κορυφαίου επιπέδου. Αλλά μιλώντας για συλλογικό ομαδικό μπάσκετ, είναι πιο δύσκολο εδώ. Το γήπεδο μπάσκετ είναι μικρότερο, οι κανόνες είναι διαφορετικοί και κάθε παιχνίδι είναι τόσο έντονο όσο σχεδόν ένα παιχνίδι των πλέι οφ.

Μερικές φορές στο ΝΒΑ, μπορείς να ξεκουραστείς λίγο στην άμυνα επειδή ένας παίκτης παίζει ένας εναντίον ενός. Εδώ, δεν είναι έτσι. Πρέπει να συμμετέχεις στην επίθεση και στην άμυνα επειδή οι ομάδες κινούνται, όλοι κινούνται και όλοι συμμετέχουν. Το κάνει πιο δύσκολο, αλλά είναι διασκεδαστικό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς