16.4 C
Athens

Ξέσπασμα Μαρτίνεθ για την υπόθεση Χουάνκαρ: «Μας πήραν ό,τι κερδίσαμε στο γήπεδο, τώρα θα ήμασταν πρώτοι»

Σε μεγάλη συνέντευξή του στη MARCA ο προπονητής των Πειραιωτών ξέσπασε για την δικαστική απόφαση εις βάρος της ομάδας του στο ντέρμπι αιωνίων και έστειλε μήνυμα ενότητας για τη συνέχεια

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη MARCA και αναφέρθηκε και στο περιβόητο ντέρμπι αιωνίων του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που στιγματίστηκε και εν τέλει κρίθηκε από την κροτίδα που έσκασε αρκετά μέτρα μακριά από τον Χουάνκαρ.

Ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών ξέσπασε για την εξοντωτική δικαστική απόφαση εις βάρος της ομάδας του και υπέρ του Παναθηναϊκού (εν αναμονή της απόφασης του CAS μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού) και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως νιώθει ότι έκλεψαν από την ομάδα του ο, τι κέρδισε στο γήπεδο αλλά και την πρωτιά στην κατάταξη της Super League.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα – θρύλος σε όλα τα αθλήματα, ενώ είπε ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και βλέπει το μέλλον του στον Πειραιά.

Για τους πέντε μήνες του στην Ελλάδα: “Πολλοί θετικοί. Ήρθα στην μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, με πολλές απαιτήσεις, που επιτρέπουν να παλέψουμε για τον τίτλο, να παίξουμε στην Ευρώπη. Μου φαίνονται παραπάνω από πέντε μήνες, εξαιτίας της συναισθηματικής έντασης και του πάθους”.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: “Ποτέ δεν θα δικαιολογήσω τέτοιον τύπο βίας, για την ακρίβεια η ομάδα αναμείχθηκε στην υπόθεση αναζήτησης του υπευθύνου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι καταδικάζω τα γεγονότα. Μας κάνει θυμωμένους, είναι αλήθεια, μας πήραν ό,τι κερδίσαμε στο γήπεδο, γιατί σήμερα θα ήμασταν πρώτοι. Στο γήπεδο ήμασταν φαβορί, με το αυτό το 1-1 όλα μπορούσαν να συμβούν και είχαμε την αίσθηση πως ό,τι κατακτάς στο γήπεδο στο παίρνουν”.

Για το εάν τον επηρέασε η απόφαση για το ντέρμπι αιωνίων:

Για το εάν τον επηρέασε: “Είναι δύσκολο. Μέχρι τότε οι αριθμοί μας ήταν καλύτεροι σε πόντους, σε γκολ υπέρ, γκολ κατά. Όταν μας δίνουν το παιχνίδι χαμένο ως 3-0 αυτό επηρεάζει τα πάντα, γιατί τα περιθώρια λάθους είναι ελάχιστα. Όμως πρέπει να το αποδεχθείς και να προσαρμοστείς, αν και δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να νικάμε και να σκεφτόμαστε για το επόμενο παιχνίδι και την βελτίωση της ομάδας. Πνευματικά ήταν πλήγμα, μία δύσκολη στιγμή. Αλλά η οικογένεια του Ολυμπιακού προσπάθησε να το μετατρέψει σε θετική ενέργεια. Μέσα στην ομάδα λέμε ότι για να είναι ο Ολυμπιακός πρωταθλητής, τότε πρέπει να κάνουμε πράγματα καλύτερα από άλλους. Αυτό είναι ξεκάθαρο”.

Για την διαδικασία προσαρμογής σε μία νέα χώρα: “Το πρώτο πράγματα είναι να αντιληφθείς πού είσαι. Μπορώ να είμαι μόνο ευγνώμων στους οπαδούς, γιατί πάντα μας δίνουν μεγάλη στήριξη και ακόμη στις δύσκολες στιγμές μένουν στο πλευρό της ομάδας. Η προσαρμογή ήταν εύκολη. Πρέπει να γνωρίζεις την ιδιοσυγκρασία, πώς αισθάνονται, πώς ζουν.

Ήταν γνώριμο να προσαρμόζεσαι σε μία χώρα της Μεσογείου, με καλή ποιότητα ζωής, με καλό φαγητό. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να έχεις γνώση του σταφ σου και των προσωπικοτήτων τους. Πρέπει να βασιστούμε στο προπονητικό σταφ της Ελλάδα για να το μάθουμε”.

Για τη συνεργασία με τον Αντόνιο Κορδόν: “Το να έρχεσαι εδώ σε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις, όπου είναι δυνατόν να δώσεις μάχη για τίτλους και να παίξει στην Ευρώπη ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας και ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την εμπιστοσύνη. Το να είναι δυνατόν να ζήσεις αυτό το προνόμιο και να έχεις τον Αντόνιο Κορδόν, κάποιον που ξέρω καλά και είναι από τους καλύτερους αθλητικούς διευθυντές στην Ευρώπη, είναι ο άλλος παράγοντας που το έκανε δυνατόν”.

Για τις υψηλές απαιτήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά: “Είναι αλήθεια πως πέρσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 3η θέση και ήταν κακή χρονιά για την ομάδα όσον αφορά στις καταστάσεις. Για αυτό τον λόγο οι 17 μεταγραφές, αλλά και τα προκριματικά για να μπορούμε να μπούμε στο Europa League έκαναν τα πράγματα πιο περίπλοκα. Αλλά είναι συναρπαστικό. Είναι μία ομάδα που η νίκη είναι στο DNA της. Όλα αυτά μεγαλώνουν τα καλά, αλλά και τα κακά και κάνουν την εμπειρία τόσο έντονη”.

Για την πίεση από τον κόσμο: “Μπορούμε να είμαστε μονάχα ευγνώμονες στους οπαδούς. Όσον αφορά στην πίεση όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να το θεωρείς κάτι φυσιολογικό, ώστε να ζήσεις με αυτό. Η εσωτερική μας πίεση είναι τόσο σημαντική όσο η το DNA μίας ομάδας που είναι συνηθισμένη να κερδίζει σε όλους τους τομείς. Είμαστε θρύλοι σε όλα τα αθλήματα, όπως και στο μπάσκετ. Αυτό προσθέτει πολυπλοκότητα.”

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: “Είναι ένας άνθρωπος με πολλά χαρίσματα. Είναι ο πρώτος οπαδός του Ολυμπιακού και αισθάνεται πολλά για την ομάδα και η συνύπαρξη μαζί του είναι παραγωγική. Είμαστε και οι δύο παθιασμένοι και είμαι ευγνώμων γι’ αυτή την ευκαιρία. Ένας πετυχημένος πρόεδρος στον κόσμο των επιχειρήσεων, με μεγάλες εταιρίες, ένας πολίτης του κόσμου, ο οποίος έχει επίσης τη Νότιγχαμ και άλλες εταιρίες τεράστιου βεληνεκούς. Αυτή η επιτυχία έχει να κάνει με την ευφυία, το πείσμα, το χάρισμα και να ξέρεις πώς να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, τις σωστές στιγμές”.

Για τους στόχους στο Europa League: “Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, ο οποίος είναι να προχωρήσουμε στη φάση των ομίλων. Στον όμιλο είχαμε καλύτερες εμφανίσεις απ’ ό,τι δείχνουν οι πόντοι. Με την Φράιμπουργκ εντός έδρας παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, κερδίσαμε την Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκης. Η ομάδα είναι ανταγωνιστικής στην Ευρώπη και αυτό είναι σημαντικό γιατί το γκρουπ είναι δύσκολο. Απομένουν δύο παιχνίδια και θα δούμε τις θα γίνει”.

Για το μέλλον του: “Προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα, να δίνω το καλύτερό μου ως προπονητής και να είμαι έτοιμος για την επόμενη πρόκληση, χωρίς να σκέφτομαι πώς θα είναι. Το ποδόσφαιρο και η ζωή σε πηγαίνουν σε μονοπάτια που μπορεί να σου προκαλέσουν έκπληξη. Εάν κάναμε πριν από έναν χρόνο τη συνέντευξη, δεν θα περνούσε από το μυαλό μου ότι θα είμαι στον Ολυμπιακό. Απεναντίας ήμουν στην Εσπανιόλ σ’ ένα πρότζεκτ, το οποίο δεν έγινε.

Είναι αλήθεια πως με ελκύουν οι προκλήσεις. Αγαπώ να παίζω στην Ευρώπη και τα τόσα παιχνίδια σε προετοιμάζουν για άλλα μεθοδολογία. Είμαστε ανοιχτόμυαλοι ως προπονητικό σταφ και όταν πάμε έξω, η ευελιξία είναι κλειδί. Είμαι ανοιχτός για επιστροφή στην Ισπανία και σε άλλα πρωταθλήματα, το σημαντικό είναι να είσαι χαρούμενος όπου είσαι. Όταν φεύγεις έξω αισθάνεσαι προετοιμασμένος για όλου του είδους τις προκλήσεις. Αυτό που θέλω τώρα είναι να είμαι πετυχημένος εδώ και να πετύχω στόχους όσον αφορά στα αποτελέσματα και την εξέλιξη”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς