17.8 C
Athens

Πόλο ανδρών: Θρίαμβος και άνετη πρόκριση στους «16» του EuroCup για τον Πανιώνιο

Με πανηγυρικό τρόπο εξασφάλισε ο Πανιώνιος την πρόκριση στους “16” του Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Στο κρίσιμο ματς της 5ης αγωνιστικής, οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν ευκολότερα του αναμενομένου της Πρίμορατς Κότορ από το Μαυροβούνιο με 8-5, στο “φλεγόμενο” κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, και “σφράγισαν” το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Η ελληνική ομάδα χρειάζεται πλέον ένα βαθμό στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής (9/12) με την Τριέστε στην Ιταλία, για να πάρει και την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου.

Ο Πανιώνιος έδειξε από την αρχή τις… διαθέσεις του και πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με όπλο την άμυνα ζώνης, που εμπόδισε την τροφοδότηση του αντίπαλου φουνταριστού, πολύ καλές αντιδράσεις στον παίκτη λιγότερο και τον Κώστα Λιμαράκη (που προτιμήθηκε αυτή τη φορά κάτω από τα δοκάρια αντί του Κώστα Γαλανίδη) να πραγματοποιεί σημαντικές επεμβάσεις.

Οι “κυανέρυθροι” προηγήθηκαν αρχικά 2-0 και, παρότι ισοφαρίστηκαν 2-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ξαναπήραν γρήγορα προβάδισμα. Ο Γούνας στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου “έγραψε” το 5-3 και, στην πρώτη επίθεση του τρίτου οκταλέπτου, ο Καπετανάκης σε παίκτη παραπάνω ανέβασε τη διαφορά στο +3 (6-3).

Με τους Μαυροβούνιους να δυνατούν να βρουν λύσεις στην επίθεση και τον Λιμαράκη να έχει σηκώσει… τείχος μπροστά στην εστία, οι παίκτες του Κώστα Δήμου ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 8-3 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και έδωσαν το σύνθημα για να αρχίσει το πάρτι στην κερκίδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς