21.7 C
Athens

Πογέτ: Το λάθος που έκανα στην ΑΕΚ είναι ότι ήμουν πολύ επαγγελματίας, θα μάθω ελληνικά μόλις μου ανανεώσουν το συμβόλαιο

Ο προπονητής της εθνικής παραχώρησε συνέντευξη με νόημα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε στο συμβόλαιό του με την ΕΠΟ, αλλά και στο λάθος που έκανε στη θητεία του στην ΑΕΚ

Η εθνική Ελλάδας βρίσκεται δυο παιχνίδια μακριά από την επιστροφή της σε μεγάλες διοργανώσεις μετά από μια δεκαετία. Όχι μέσω της παραδοσιακής διαδρομής των προκριματικών, αλλά αυτής του Nations League.

Το ερώτημα βεβαίως που έχει προκύψει εδώ και κάποιες μέρες (μετά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν στην ΕΠΟ οι αποκαλύψεις του για τον επί 8 μήνες απλήρωτο βοηθό του) είναι αν ο Γκουστάβο Πογέτ θα βρίσκεται στην εθνική μετά το τέλος των πλέι οφ του Μαρτίου. Όχι μόνο σε περίπτωση αποκλεισμού, αλλά ακόμα και σε περίπτωση πρόκρισης!

Ο Ουρουγουανός τεχνικός μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και τον Δημήτρη Μαλισιώβα, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων λεπτομέρειες από τη θητεία του στην ΑΕΚ αλλά και ότι σκοπεύει να αρχίσει να μιλάει ελληνικά μόλις του γίνει η πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Διαβάστε μερικές από τις δηλώσεις του Πογέτ στην ΕΡΑΣΠΟΡ:

Για το αν οι διεθνείς έπαιξαν και για εκείνον στο ματς με την Γαλλία:

«Θέλω να πιστεύω ότι έπαιξαν και για μένα. Από τη συνάντηση που είχαμε και τη σχέση που έχουμε αναπτύξει πιστεύω ότι έπαιξαν για μένα».

Για τις ποδοσφαιρικές ομοιότητες της Ουρουγουάης με την Ελλάδα: 

«Όπως ζείτε έντονα εδώ τα ντέρμπι, τα ζούμε και στην Ουρουγουάη. Με ντέρμπι όπως της Νασιονάλ με την Πενιαρόλ. Πάντα ένιωθα ότι θα γυρνούσα στην Ελλάδα. Μου ταιριάζει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν επιθυμούσε η σύζυγός του να επιστρέψει στη χώρα μας: 

«Η γυναίκα μου, μου είπε 100% να πάμε στην Ελλάδα αλλά με έναν όρο “πάμε στη Γλυφάδα”. Είναι ένα μέρος που θα μου άρεσε να μείνω για όλη μου τη ζωή. Όλη η γειτονιά με φωνάζει κόουτς. Μετά τον Βόλο μου έλεγαν όλοι “ο προπονητής της Εθνικής ομάδας”».

Για την πρόοδό του ως προπονητής: 

«Ναι είμαι πιο ώριμος και πιο σοφός. Περιμένω να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο και να αρχίσω να μιλάω ελληνικά. Η πρώτη λέξη που έμαθα στην Ελλάδα ήταν “αύριο”».

Για το αν θα γύριζε στην ΑΕΚ:

Το λάθος που έκανα (στην ΑΕΚ) ήταν να είμαι πολύ Βρετανός. Πολύ επαγγελματίας. Πριν καν τελειώσει το συμβόλαιό μου είχα ενημερώσει ότι θα αποχωρήσει και αυτό δεν άρεσε στο boss (αφεντικό). Είχαμε κάνει διαπραγματεύσεις αλλά απείχαμε πολύ. Είχα μία πολύ αγγλική άποψη. Είχα επικοινωνήσει νωρίτερα στον σύλλογο ότι θα αποχωρήσω. Αυτό τώρα δεν το κάνω. Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο. Σίγουρα είναι και κάποια πράγματα ιδιωτικά.

Δεν το ξέρω (σ.σ. εάν θα γυρίσει κάποτε στην ΑΕΚ επειδή η Εθνική παίζει στην OPAP Arena). Γιατί για παράδειγμα εμένα η πρώτη μου πρόταση ήταν να παίξουμε στη Λεωφόρο. Όταν το είπα τότε μου είπαν την ιστορία με τον Ότο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το γήπεδο αλλά θα θέλαμε και το πέταλο ανοιχτό. Τώρα γνωρίζω κάποια πράγματα περισσότερο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς