17.2 C
Athens

Τραυματισμός-σοκ 19χρονης στο Αγρίνιο σε επεισόδια στην πορεία για τον Φύσσα (pics, video)

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες τραυματισμού της, θα υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων

Οι συγκεντρώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αγρίνιο σημαδεύτηκαν από επεισόδια.

Στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο, σημειώθηκε και ένας σοβαρός τραυματισμός μιας 19χρονης. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, έχοντας χάσει αρκετό αίμα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sinidisi φέρει πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο (κακώσεις και κατάγματα) και θα υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Αδιευκρίνιστες, ωστόσο, παραμένουν οι συνθήκες του τραυματισμού της καθώς, σύμφωνα με το agriniopress, η κοπέλα δεν συμμετείχε στην πορεία αλλά καθόταν σε ένα παγκάκι. Οι δύο πιθανότερες εκδοχές για τον τραυματισμό της ήταν ή να δέχθηκε κάποια πέτρα ή να τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ευθείας βολής. Ωστόσο, εξετάζοντάς την στο νοσοκομείο οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο της φωτοβολίδας και εκτιμούν ότι χτυπήθηκε από κάποιο αιχμηρό ή βαρύ αντικείμενο. Παρόλο που δεν κινδυνεύει η ζωή της, τα τραύματα στο πρόσωπό της είναι αρκετά σοβαρά και γι’ αυτό θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς θα χρειαστεί και γναθοχειρουργό.

Τα επεισόδια συνέβησαν όταν αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ, ενώ η πλατεία στον σιδηροδρομικό σταθμό μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Η πορεία ξεκίνησε στις 20.30 με αφετηρία την πλατεία Δημάδη με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων. Κάποιοι εξ αυτών φορούσαν κουκούλες. Η πορεία διέσχισε τις οδούς Παπαστράτου, Σουλίου, Δαγκλή, έφτασε μέχρι τη Μαβίλη, όπου σημειώθηκαν τα πρώτα σοβαρά επεισόδια και ακολούθως οδηγήθηκε στην πλατεία που έγινε πεδίο μάχης. Εκεί τραυματίστηκε και η 19χρονη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς