16.1 C
Athens

ΑΕΚ: Πρόκριση στα πέναλτι για το Μεξικό του Πινέδα, βασικός ο Κάλενς στην ισοπαλία του Περού με τη Βενεζουέλα

Την πρόκριση κόντρα στην Ονδούρα του Λουίς Πάλμα πανηγύρισε το Μεξικό, με τον Ορμπελίν Πινέδα να βάζει το δικό του λιθαράκι.

Το Μεξικό έψαχνε την ανατροπή μετά την ήττα με 2-0 στον πρώτο αγώνα από την Ονδούρα για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος Εθνών του CONCACAF και να εξασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο την παρουσία του στο προσεχές Κόπα Αμέρικα.

Τελικά τα κατάφερε με περιπετειώδη τρόπο, καθώς ο Άλβαρες με γκολ στο 90+11′ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση. Το 1-0 είχε κάνει ο Τσάβες στο 43′.

Στην έξτρα διαδικασία πέρασε στο παιχνίδι και ο Ορμπελίν Πινέδα, με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι αφού δεν άλλαξε κάτι. Εκεί ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ήταν ένας από τους παίκτες που ευστόχησαν και το Μεξικό επικράτησε με 4-2. Πλέον το Μεξικό ετοιμάζεται για τον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει σε μονό παιχνίδι τον Παναμά. Ο Λουίς Πάλμα αγωνίστηκε βασικός για την Ονδούρα ωστόσο αντικαταστάθηκε στο 90+7′.

Όσον αφορά τον άλλον διεθνή παίκτη της Ένωσης, τον Αλεξάντερ Κάλενς, αγωνίστηκε βασικός στο ισόπαλο 1-1 ανάμεσα σε Περού και Βενεζουέλα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς