19 C
Athens

Βραζιλία – Αργεντινή 0-1: Ιστορική απόδραση της Αλμπισελέστε από το… ρινγκ του Μαρακανά (vid)

Ιστορική και παράλληλα μαύρη βραδιά για το λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο στο Μαρακανά: Το γκολ του Οταμέντι χάρισε τη σπουδαία νίκη στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τα πολύ σοβαρά επεισόδια της αστυνομίας με τους οπαδούς της Αλμπισελέστε πριν την έναρξη της αναμέτρησης

Σπουδαία και ιστορική νίκη της Αργεντινής επί της Βραζιλίας στο Μαρακανά, σε ένα ντέρμπι που στιγματίστηκε από τα άγρια επεισόδια πριν την έναρξη του ματς ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς της Αλμπισελέστε.

Αίματα, σκηνές βίας, αντικείμενα παντού, χάος. Οι κερκίδες του Μαρακανά μετατράπηκαν για περίπου ένα μισάωρο σε ρινγκ, με τους παίκτες των δύο ομάδων να παρακολουθούν με κενό βλέμμα τις μάχες σώμα με σώμα. Μάλιστα, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες φανερά εκνευρισμένος όρμησε στους αστυνομικούς για να προστατέψει τους Αργεντίνους οπαδούς, σε μία στιγμή που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα, ειδικά σε τέτοιου επιπέδου αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, που όπως και να χει μπήκε σε δεύτερη μοίρα, το γκολ του Οταμέντι έκρινε τα πάντα και χάρισε στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μια ιστορική νίκη, αφού αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της Βραζιλίας στα προκριματικά του Μουντιάλ.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΤΑΜΕΝΤΙ

 

Η παρέα του Μέσι έφτασε έτσι τους 15 βαθμούς παραμένοντας στην κορυφή του προκριματικού ομίλου, ενώ η Βραζιλία με αυτή την ήττα έμεινε κι άλλο πίσω στο κυνήγι της απευθείας πρόκρισης (6η με 7 βαθμούς).

Βραζιλία: Άλισον, Έμερσον, Μαρκίνιος (46’ Νίνο), Γκαμπριέλ (72’ Ζοέλιντον), Αουγκούστο, Άντρες, Γκιμαράες (78’ Λουίζ), Ραφίνια (72’ Έντρικ), Μαρτινέλι (78’ Βέιγκα), Ζεσούς

Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (66’ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Λο Σέλσο (70’ Γκονσάλες), Φερνάντες (70’ Παρέδες), Μακ Άλιστερ, Μέσι (78’ Ντι Μαρία), Άλβαρες (78’ Λ. Μαρτίνες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς