14.8 C
Athens

Επίσημο: Στα χέρια του Β. Μαρινάκη το 80% της Ρίο Άβε, επένδυση 20,5 εκατ. ευρώ ως τον Ιούνιο του 2024

Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ρίο Άβε περνά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον πορτογαλικό σύλλογο να ανακοινώνει πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ θα επενδύσει 20.500.000 ευρώ ως το καλοκαίρι τόσο σε επίπεδο μεταγραφών όσο και υποδομών

Αυτό που διέρρευσε στα πορτογαλικά Μέσα, πήρε επίσημη μορφή το βράδυ της Δευτέρας. Για τη Ρίο Άβε ξεκινά μια νέα εποχή αφού περνά στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην επίσημη ενημέρωσή του, ο πορτογαλικός σύλλογος γνωστοποιεί πως το 80% των μετοχών πηγαίνει στα χέρια του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ, ο οποίος θα επενδύσει 20.500.000 ευρώ ως τον Ιούνιο του 2024.

Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί άμεσα το ζήτημα ρευστότητας ενώ παράλληλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης – κατά τα λεγόμενα της προέδρου Αλεξαντρίνα Κρους – θα επενδύσει σε υποδομές και θα ενισχύσει και μεταγραφικά το ρόστερ τον Ιανουάριο.

Από τα 596 μέλη, τα 555 μέλη ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης του 80% των μετοχών, τα 21 κατά και 20 ήταν οι απόντες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εγγυήθηκε πως θα υπάρξει οικονομική σταθερότητα τα επόμενα χρόνια και ο πορτογαλικός σύλλογος θα ανέβει επίπεδο ενώ τα χρέη θα ρυθμιστούν άμεσα.

«Δεν έχω εναλλακτικό πλάνο και η πρόταση του κ. Μαρινάκη είναι η καλύτερη», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς