19.1 C
Athens

Τα νέα δεδομένα για τον αντίπαλο της εθνικής στα playoffs και ο ρόλος της «πράσινης» Σλοβενίας

Αυτό είναι το μονοπάτι της γαλανόλευκης στον δρόμο για την επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις: Ο άγνωστος αντίπαλος στα ημιτελικά και ο ρόλος της Σλοβενίας των τριών παικτών του Παναθηναϊκού

Η ώρα της αλήθειας και της πραγματικής κρίσης για την εθνική πλησιάζει. Το βράδυ του Σαββάτου (18/11) έγινε γνωστό κι επίσημα ότι η Ολλανδία είναι αυτή που θα παίζει απευθείας μαζί με τη Γαλλία στα γήπεδα της Γερμανίας, συνθήκη που στέλνει την Ελλάδα στα playoffs, που είχε εξασφαλίσει από πέρυσι λόγω της πρωτιάς στον όμιλο του Nations League.

Αυτές είναι οι 16 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στα τελικά του Euro 2024

Ρεαλιστικά και ποδοσφαιρικά, η Ελλάδα ήξερε από την αρχή ότι οι βάσιμες ελπίδες της βρίσκονται εκεί, στα playoffs του Μαρτίου. Η μεγάλη της ευκαιρία να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 2014 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τα χρόνια πολλά, το ίδιο και οι απογοητεύσεις. Μένει να φανεί αν η ομάδα του Πογέτ, με τον Ουρουγουανό ή χωρίς στον πάγκο της καταφέρει αυτό που τα τελευταία έτη φαντάζει ως μακρινό όνειρο και πλέον συνήθεια που δεν θέλαμε να γευτούμε.

Στο διά ταύτα, ενόψει των playoffs του Μαρτίου, τα πάντα αναφορικά με τον αντίπαλο της εθνικής στον ημιτελικό (21/3) θα κριθούν στο Σλοβενία – Καζακστάν της ερχόμενης Δευτέρας.

Εκεί, εφόσον οι Σλοβένοι των Βέρμπιτς, Σπόραρ και Τσέριν του Παναθηναϊκού, καταφέρουν να πάρουν έστω την ισοπαλία, τότε το Καζακστάν θα παίξει με την Ελλάδα το εισιτήριο για τον τελικό των playoffs. Το άλλο ζευγάρι, με τα τωρινά δεδομένα, είναι το Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Στο σενάριο που οι Καζάκοι κάνουν την έκπληξη και νικήσουν στη Λιουμπλιάνα, τότε όλα αλλάζουν.

Τότε, το Καζακστάν θα προκριθεί απευθείας στο Euro στέλνοντας το Λουξεμβούργο πάνω στους Έλληνες και το Αζερμπαϊτζάν ως αντίπαλο της Γεωργίας.

Βάσει των τωρινών δεδομένων -που μπορούν να αλλάζουν στην εξέλιξη των προκριματικών- τα δεδομένα των playoffs του Nations League διαμορφώνονται ως εξής:

21/03/2024 Γεωργία – Λουξεμβούργο (εντός έδρας η Γεωργία)

21/03/2024 Ελλάδα – Καζακστάν (εντός έδρας η Ελλάδα)

Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν (η έδρα θα αποφασιστεί κατόπιν κλήρωσης)

Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς