19.7 C
Athens

ATP Finals: Άνετος Τζόκοβιτς, απέκλεισε τον Αλκαράθ και παίζει την κούπα με τον Σίνερ

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, Νόβακ Τζόκοβιτς, θα είναι ο αντίπαλος του Γιανίκ Σίνερ στο μεγάλο τελικό των ATP Finals, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (19/11).

Ο Σέρβος μετέτρεψε σε «παράσταση για ένα ρόλο» το ντέρμπι με τον Κάρλος Αλκαράθ και με το άνετο 2-0 (6-3, 6-2) νίκησε για τρίτη φορά τον Ισπανό μετά την ήττα του στον τελικό του Γουίμπλεντον το περασμένο καλοκαίρι.

Έτσι πήρε πανηγυρικά το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό, όπου θα βρεθεί ξανά στο κορτ με τον Σίνερ από τον οποίο ηττήθηκε με 2-1 στην φάση των ομίλων!

Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε 88 λεπτά για να επικρατήσει του Αλκαράθ, ο οποίος γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο τουρνουά κι έτσι θα κλείσει την χρονιά έχοντας ως κορυφαία του επιτυχία την κατάκτηση του φημισμένου Grand Slam στου Λονδίνου.

Με τη νίκη του ο Τζόκοβιτς απέχει ένα βήμα από το γίνει πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν για 7η φορά στην καριέρα του στην 9η συμμετοχή του.

Σε λίγες ώρες θα επιδιώξει να γίνει ο τρίτος παίκτης μέσα σε έξι χρόνια που θα πάρει «εκδίκηση» για την ήττα στον όμιλο, μετά τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος το 2021 είχε χάσει στον όμιλο από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ κι από τον Τζόκοβιτς το 2018 για να φτάσει και να κατακτήσει το τουρνουά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς