24 C
Athens

F1: Το άστρο του Φερστάπεν έλαμψε και στο Λας Βέγκας, νικητής μετά από τρομερή μονομαχία με τον Πέρες

Ασύλληπτος αγώνας, τεράστια νίκη του άπιαστου Φερστάπεν (και) στο Λας Βέγκας με... αυτοκτονία του Πέρες στα τελευταία μέτρα - Στην δεύτερη θέση ο Λεκλέρ, που εκμεταλλεύτηκε τα εγκληματικά λάθη του Μεξικανού της Red Bull

Άπιαστος και στο Λας Βέγκας ο… άνεμος Φερστάπεν!

Ο Ολλανδός πιλότος μετά από έναν τρομερό αγώνα που κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία ευθεία, κατάφερε να διορθώσει τα λάθη του και τελικώς να… κλέψει την πρωτιά από τον Πέρες (επίσης της Red Bull), με τον Μεξικανό να χάνει εντελώς την κατάσταση από τα χέρια του λίγο πριν την καρό σημαία και να τερματίζει τρίτος πίσω από τον Λεκλέρ, τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι θα έκοβε πρώτος το νήμα.

 

Ο νέος θρίαμβος του -«τριπλού»- παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν ο 53ος στην καριέρα και έκτος στη σειρά, «οδηγώντας» τον Ολλανδό οδηγό μαζί με τον πλέον «συνταξιούχο» Γερμανό- τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή -Σεμπάστιαν Φέτελ στην τρίτη θέση στη λίστα των νικητών όλων των εποχών του αθλήματος.

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position, πήρε τη δεύτερη θέση ξεπερνώντας τον Σέρχιο Πέρες της Red Bull με μια υπέρβαση στον τελευταίο γύρο.

Η αυστριακή ομάδα πανηγύρισε την 20ή επιτυχία της μέσα στο 2023 και πήρε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν στους κατασκευαστές.

Οι «κόκκινοι ταύροι» της Red Bull μοιράζονταν το σχετικό ρεκόρ με τη Mercedes, η οποία είχε σημειώσει 19 νίκες το 2016 (τότε είχαν διεξαχθεί 21 αγώνες στη σεζόν, ενώ φέτος το καλαντάρι περιλαμβάνει 22 γκραν πρι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς