24 C
Athens

Η Ολλανδία απευθείας στα τελικά του Euro και η Ελλάδα στα μπαράζ, διέλυσε με 14 γκολ το Γιβραλτάρ η Γαλλία

Οι Ολλανδοί έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, στέλνοντας την Ελλάδα οριστικά στα playoffs του Μαρτίου - Διαστημική Γαλλία, διέσυρε δίχως οίκτο με 14-0 το αδύναμο Γιβραλτάρ γράφοντας ιστορία πριν το ταξίδι στην Αθήνα

Ένα γρήγορο γκολ του Βέγκχορστ ήταν υπεραρκετό για την Ολλανδία ώστε να επικρατήσει δίχως ιδρώτα και άγχος με 1-0 της Ιρλανδίας και να τσεκάρει το απευθείας εισιτήριο για τελική φάση του Euro 2024, ρίχνοντας κι επίσημα πλέον την Ελλάδα στη μάχη των playoffs του Μαρτίου, πιθανότατα κόντρα σε Καζακστάν στον ημιτελικό και Γεωργία ή Λουξεμβούργο στον τελικό.

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία διέλυσε χωρίς λύπηση το αδύναμο Γιβραλτάρ με το… τρομακτικό 14-0! 

Πρόκειται για την πιο ευρεία νίκη στην ιστορία των προκριματικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε μία ιστορική βραδιά και για τον Ζαΐρ Εμερί, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με την εθνική του ομάδα και έγινε ο τέταρτος νεότερος που το καταφέρνει διαχρονικά.

Σημειώνεται ότι το Γιβραλτάρ έπαιζε από νωρίς με δέκα παίκτες, ενώ τα πρώτα δύο γκολ ήταν από πόδια παικτών της δικής τους ομάδας, με τη συμπλήρωση μόλις τεσσάρων λεπτών στο ματς. Χατ – τρικ στο ρελαντί για τον ασταμάτητο Εμπαπέ.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

Γαλλία – Γιβραλτάρ 14-0 (3′ αυτ. Σάντος, 4′ Μ. Τουράμ, 16′ Ζαΐρ Εμερί, 30′ πέν., 74′, 82′ Εμπαπέ, 34′ Κλος, 36′, 65′ Κομάν, 37′ Φοφανά, 63′ Ραμπιό, 73′ Ντεμπελέ, 89”, 90+1′ Ζιρού)

Ολλανδία – Ιρλανδία 1-0 (11′ Βέχορστ)

Ρεπό: Ελλάδα

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, ξεχώρισε η κοινή πρόκριση στο Euro 2024 για Ελβετία και Ρουμανία. Οι Ρουμάνοι επικράτησαν με 2-1 του Ισραήλ εκτός έδρας κάνοντας δώρο την πρόκριση στην Ελβετία, που έμεινε στο 1-1 με το Κόσοβο, αλλά δίχως να το πληρώσει…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς