24 C
Athens

Προκριματικά Euro: Μία ανάσα από την πρόκριση στα τελικά η Κροατία, αυτοκτονία και στο βάθος playoffs για τους Ουαλούς

Οι Κροάτες έπραξαν το αυτονόητο και με το πέρασμά τους από τη Ρίγα βρίσκονται με το 1,5 πόδι στα γήπεδα της Γερμανίας, στέλνοντας την Ουαλία στα μπαράζ του Μαρτίου

Η εθνική Κροατίας επιβλήθηκε με 2-0 της Λετονίας στη Ρίγα κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, αφήνοντας παράλληλα με το… γιατί της γκέλας την Ουαλία που έμεινε στο 1-1 με την Αρμενία στο Γερεβάν και θα πρέπει ήδη να σκέφτεται την δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs του Μαρτίου.

Στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου η Κροατία χρειάζεται απλώς έναν βαθμό κόντρα στην Αρμενία για να σφραγίσει το εισιτήριο, τη στιγμή που οι Ουαλοί θα περιμένουν ένα μεγάλο δώρο στο Ζάγκρεμπ που σε συνδυασμό με δική τους επικράτηση επί των Τούρκων θα στείλει αυτούς στο Euro του ερχόμενου καλοκαιριού.

Στη Ρίγα, οι Κροάτες βρήκαν δύο γρήγορα γκολ με σκόρερ τους Μάγερ και Κράμαριτς για το τελικό 0-2, με άνεση και ηρεμία.

Στο Γερεβάν, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό με την Ουαλία να βρίσκεται μόλις στο 5′ πίσω στο σκορ και να βρίσκει απαντήσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από αυτογκόλ του Τικινζιάν. Τελικώς, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και δείχνει ικανό να… καταδικάσει – έστω προσωρινά τους Ουαλούς.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο

Αρμενία – Ουαλία 1-1 (5′ Ζελαραγιάν / 45+2′ αυτ. Τικνιζιάν)

Λετονία – Κροατία 0-2 (7′ Μάγερ, 16′ Κράμαριτς)

Ρεπό: Τουρκία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς