24 C
Athens

Ευρωπαϊκό U19: Πρώτη νίκη για την εθνική νέων, 2-1 τη Λιθουανία

H εθνική Ελλάδας U19 πανηγύρισε την πρώτη της νίκης για τον 8ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων, νικώντας με ανατροπή 2-1 τη Λιθουανία, στην «Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi», στην Αντάλια, στη Νότια Τουρκία.

Οι νεαροί Λιθουανοί άνοιξαν νωρίς (12’) τις αποστάσεις στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιανσόνας, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του Αγγελίδη που υπέδειξε ο Σλοβένος διαιτητής Νταβίντ Σμάιτς.
Όμως οι παίκτες του Θέου, κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν γρήγορα στην αρχή της επανάληψης (47’) με τον Βασίλη Κοντονίκο, πριν εννέα λεπτά αργότερα (56’) διαμορφώσουν τα δεδομένα της νίκης με τον Στέφανο Τζίμα.

Οι δύο σκόρερ της εθνική μας και ο προπονητής μας, παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα, όπως και ο Γιανσόνας (Λιθουανία).

Επόμενος αγώνας για την εθνική Νέων, την Τρίτη 21/11 (15:00) με την οικοδέσποινα Τουρκία για την 3η και τελευταία αγωνιστική της 1ης προκριματικής φάσης του EURO U19.
Να σημεωιθεί ότι στην «Elite Round» προκρίνονται οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου, καθώς και ο καλύτερος 3ος απ’ όλους τους ομίλους που είναι συνολικά 13.

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Αγγελίδης, Καστίδης, Μουζακίτης (82′ Κοσίδης), Φίλων, Γεωργιάδης, Κωττάς (62′ Κωστούλας), Γκούμας, Δεληγιάννης, Κοντονίκος (62′ Καλοσκάμης), Τζίμας (62′ Κοντούρης), Παπακανέλλος (76′ Κοντορουχάς).

Λιθουανία (Ρέινολντ Μπρέου): Βοϊτινοβίτσιους, Γιάκας, Ρουτκόφσκις, Αουντίνις, Ταμασεβίτσιους (69′ Γιονάϊτις), Σιβίλκα, Μιχέλμπρινκ, Σέτκους (65′ Λιτσκούνας), Μονκέλις (65′ Λάτβις), Βοσίλιους (65′ Γκουντελεβίτσιους), Γιανσόνας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς