18.7 C
Athens

Ο εκπληκτικός Σίνερ έριξε στο καναβάτσο τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals

Ο εκπληκτικός Γιανίκ Σίνερ «τσέκαρε» το πρώτο «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό των ATP Finals στο Τορίνο, επικρατώντας με 2-1 σετ του Ντανιίλ Μεντβέντεφ (6-3, 6-7(4), 6-1) στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης.

Την Κυριακή (19/11) ο 22χρονος Ιταλός θα έχει την ευκαιρία μπροστά στους συμπατριώτες του να διεκδικήσει το πρώτο του τρόπαιο στη γιορτή του τένις απέναντι στο νικητή του αποψινού (22:00) δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στο Νόβακ Τζόκοβιτς και στον Κάρλος Αλκαράθ.

Με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του (προηγήθηκαν αυτές επί των Τσιτσιπά, Τζόκοβιτς και Ρουν) απέδειξε ότι η πορεία του στα εφετινά ATP Finals μόνο τυχαία δεν είναι. Το νο4 του κόσμου κάνοντας μπρέικ στο 4ο γκέιμ πήρε προβάδισμα με 4-1 και στη συνέχεια αφιού κράτησε τα σερβίς του έφτασε εύκολα στο 6-3 και στο 1-0 στα σετ.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, το νο3 της ATP έπαιξε πάρα πολύ επιθετικά στο δεύτερο σετ, το οποίο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Ρώσος ήταν αποφασισμένος και παραχωρώντας 4 πόντους στον αντίπαλό του έφτασε στο 7-6 και στην ισοφάριση (1-1).

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, όμως, ο Σίνερ ήταν απολαυστικός και με το εμφατικό 6-1 πανηγύρισε δικαιολογημένα τη μεγάλη του επιτυχία, μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά αγώνα.

Μείωσε έτσι σε 6-3 στο head to head με τον Μεντβέντεφ, ο οποίος δεν θα έχει την ευκαιρία να επαναλάβει το θρίαμβο του 2020, όταν είχε σηκώσει το τρόπαιο στο Λονδίνο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς