20.8 C
Athens

Κ19 Ελλάδα – Λιθουανία 2-1: Έκανε την ανατροπή και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στο Elite Round

Η εθνική Ελλάδας Κ19 πανηγύρισε σημαντική νίκη με ανατροπή επί της Λιθουανίας (2-1) στο τουρνουά στην Αττάλεια και έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Elite Round.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήθελε πάση θυσία τη νίκη μετά την ήττα την 1η αγωνιστική από τη Λευκορωσία ώστε να μείνει ζωντανό για τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου που οδηγούν στο Elite Round των προκριματικών.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά αφού η Λιθουανία πήρε προβάδισμα μόλις στο 12ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιανσόνας. Ωστόσο η εθνική έδειξε ψυχικά αποθέματα και έφερε τούμπα το ματς με δύο γκολ μέσα σε 9 λεπτά στο δεύτερο μέρος.

Στο 47′ ο Κοντονίκος ισοφάρισε και στο 56′ ο Στέφανος Τζίμας ολοκλήρωσε την ανατροπή για την πρώτη νίκη στον όμιλο. Την τελευταία αγωνιστική η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

ΕΛΛΑΔΑ: Αγγελίδης, Καστίδης, Μουζακίτης (82′ Κοσίδης), Φίλων, Γεωργιάδης, Κώττας (62′ Κωστούλας), Γκούμας, Δεληγιάννης, Κοντονίκος (61′ Καλοσκάμης), Τζίμας (62′ Κοντούρης, Παπακανέλλος (76′ Κοντορούχας)

Η βαθμολογία στον όμιλο της εθνικής:

1.Τουρκία 3 (1 ματς )

2.Λευκορωσία 3 (1 ματς)

3.Ελλάδα 3 (2 ματς)

4.Λιθουανία 0 (2 ματς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς